Popeyes to znana w Ameryce restauracja szybkiej obsługi. Została założona w Nowym Orleanie w 1972 r. Serwuje dania na bazie kurczaka. Obecnie na całym świecie ma przeszło cztery tysiące lokali.
Popeyes planuje otworzyć w Łodzi restaurację?
W zeszłym roku lokal Popeyes otworzył się w Polsce. Na pierwszy ogień poszła Warszawa (w tej chwili są to trzy punkty), Wrocław oraz Szczecin. Jak wówczas zapowiadano, w kolejnych miesiącach mają się otworzyć nowe restauracje. I tak się stało. Kilka dni temu restauracja otworzyła się w Gdyni. Nie można zauważyć, że jest coraz bardziej widoczna na gastronomicznej mapie naszego kraju. Czy sieć, która jest uważana, że konkurenta dla McDonald's, oraz KFC otworzy się również w Łodzi? Wcześniej o takich planach mówił Jerzy Tymofiejew, Chief Executive Officer w rozmowie z horecatrends.pl. Jak zdradził, idą firmy, jest otwieranie lokali w popularnych galeriach handlowych.
Patrząc na centralną Europę jesteśmy wciąż na etapie rozwoju. W segmencie dań serwujących kurczaka, w Polsce jest tak naprawdę tylko jeden gracz, a dodatkowa konkurencja może przynieść klientom tylko same korzyści. Nie chcemy się pozycjonować tak, jak konkurencja. Jesteśmy restauracją fast foodową, ale nasze dania przygotowywane są ze starannością i jakością godną slow foodów. Chcemy być trochę wyżej niż typowy QSR, ale dużo bardziej osiągalni niż marka premium. Widzimy siebie gdzieś pomiędzy. Pomaga nam w tym produkt, design, vibe, który jest dostarczony przez markę, i który wyróżnia nas na rynku
- tłumaczył Jerzy Tymofiejew w rozmowie z portalem horecatrends.pl.
O plany otwarcia restauracji w naszym mieście, zapytaliśmy Patrycję Narożną, z PRart Media. Jak nam odpowiedziała: - Łódź na pewno jest jedną z bardziej atrakcyjnych lokalizacji na kulinarnej mapie Polski i z pewnością leży w obszarze naszych zainteresowań. - Na ten moment jednak nie możemy mówić ani o konkretnej lokalizacji, ani o terminie - dodała.
Co znajdziemy w menu nowej sieciówki?
Sieć na swoje stronie przekonuje, że w kuchni nie idą na skróty, a w ich restauracji kurczak przygotowywany jest codziennie na świeżo - Zgodnie z tradycją 12-godzinnego marynowania w wyrazistych przyprawach z Luizjany. Bez pośpiechu. Potem ręcznie go panierujemy, układamy i smażymy w odpowiedniej temperaturze, dzięki czemu jest soczysty i ma chrupiącą panierkę. Ten sam dźwięk chrupnięcia towarzyszy nam niezmiennie od 1972 roku - zdradza Popeyes.
Co znajdziemy w menu restauracji? Oto niektóre propozycje:
Chicken Sandwich (klasyczna lub pikantna),
Colesław Chicken Sandwich (pikantna lub łagodna),
Classic Wings,
Voodoo Wings,
Fillet Nuggets,
Spicy Chicken Tenders,
Colesław,
Średnie frytki,
Średnie frytki Cajun.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.