Popeyes to znana w Ameryce restauracja szybkiej obsługi. Została założona w Nowym Orleanie w 1972 r. Serwuje dania na bazie kurczaka. Obecnie na całym świecie ma przeszło cztery tysiące lokali.
Popeyes planuje otworzyć w Łodzi restaurację?
W zeszłym roku lokal Popeyes otworzył się w Polsce. Na pierwszy ogień poszła Warszawa (w tej chwili są to trzy punkty), Wrocław oraz Szczecin. Jak wówczas zapowiadano, w kolejnych miesiącach mają się otworzyć nowe restauracje. I tak się stało. Kilka dni temu restauracja otworzyła się w Gdyni. Nie można zauważyć, że jest coraz bardziej widoczna na gastronomicznej mapie naszego kraju. Czy sieć, która jest uważana, że konkurenta dla McDonald's, oraz KFC otworzy się również w Łodzi? Wcześniej o takich planach mówił Jerzy Tymofiejew, Chief Executive Officer w rozmowie z horecatrends.pl. Jak zdradził, idą firmy, jest otwieranie lokali w popularnych galeriach handlowych.
Patrząc na centralną Europę jesteśmy wciąż na etapie rozwoju. W segmencie dań serwujących kurczaka, w Polsce jest tak naprawdę tylko jeden gracz, a dodatkowa konkurencja może przynieść klientom tylko same korzyści. Nie chcemy się pozycjonować tak, jak konkurencja. Jesteśmy restauracją fast foodową, ale nasze dania przygotowywane są ze starannością i jakością godną slow foodów. Chcemy być trochę wyżej niż typowy QSR, ale dużo bardziej osiągalni niż marka premium. Widzimy siebie gdzieś pomiędzy. Pomaga nam w tym produkt, design, vibe, który jest dostarczony przez markę, i który wyróżnia nas na rynku
- tłumaczył Jerzy Tymofiejew w rozmowie z portalem horecatrends.pl.
O plany otwarcia restauracji w naszym mieście, zapytaliśmy Patrycję Narożną, z PRart Media. Jak nam odpowiedziała: - Łódź na pewno jest jedną z bardziej atrakcyjnych lokalizacji na kulinarnej mapie Polski i z pewnością leży w obszarze naszych zainteresowań. - Na ten moment jednak nie możemy mówić ani o konkretnej lokalizacji, ani o terminie - dodała.
Co znajdziemy w menu nowej sieciówki?
Sieć na swoje stronie przekonuje, że w kuchni nie idą na skróty, a w ich restauracji kurczak przygotowywany jest codziennie na świeżo - Zgodnie z tradycją 12-godzinnego marynowania w wyrazistych przyprawach z Luizjany. Bez pośpiechu. Potem ręcznie go panierujemy, układamy i smażymy w odpowiedniej temperaturze, dzięki czemu jest soczysty i ma chrupiącą panierkę. Ten sam dźwięk chrupnięcia towarzyszy nam niezmiennie od 1972 roku - zdradza Popeyes.
Co znajdziemy w menu restauracji? Oto niektóre propozycje:
Chicken Sandwich (klasyczna lub pikantna),
Colesław Chicken Sandwich (pikantna lub łagodna),
Classic Wings,
Voodoo Wings,
Fillet Nuggets,
Spicy Chicken Tenders,
Colesław,
Średnie frytki,
Średnie frytki Cajun.
Komentarze (0)