reklama
reklama

Otwarcie MAX Premium Burgers w Łodzi. Sprawdź, co przygotowano na otwarcie [foto] 

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor: | Zdjęcie: materiały prasowe

Otwarcie MAX Premium Burgers w Łodzi. Sprawdź, co przygotowano na otwarcie [foto]  - Zdjęcie główne
Zobacz
galerię
3
zdjęć

To będzie pierwsza restauracja MAX Premium Burgers | foto materiały prasowe

reklama
Udostępnij na:
Facebook
Foodlovers Łódź To będzie pierwsza w województwie łódzkim restauracja MAX Premium Burgers. Otworzy się we wtorek 18 kwietnia. Sprawdź, co przygotowano tego dnia dla gości. 
reklama

MAX Premium Burger - kiedy otwarcie?

MAX Premium Burgers w Łodzi będzie 24. restauracją tej sieci w Polsce.

- Wybraliśmy Łódź na naszą kolejną lokalizację w Polsce, ponieważ to jedno z pięciu największych miast w kraju. Jego centralne położenie i duży ruch tranzytowy związany z bliskością skrzyżowania transeuropejskich autostrad A1 i A2 w połączeniu z tym, że goście od dawna czekali na nas w Łodzi, to coś, co na pewno stworzy świetną kombinację. Cieszymy się z otwarcia nowej restauracji i liczymy na to, że w Łodzi zostaniemy przyjęci z taką samą otwartością, jak w innych miastach. – mówi Jerzy Jakubiak, Head of development MAX w Polsce. 

Restauracja zaprasza 18 kwietnia od godziny 10:00 (al. Śmigłego Rydza 21). W dniu otwarcia sieć przygotowała dla pierwszych 50. gości karty podarunkowe o wartości 100 zł do wykorzystania podczas kolejnych wizyt w restauracji. 

MAX to przede wszystkim szeroki wybór burgerów, a także możliwość ich personalizacji.

Historia MAX Burgers sięga 1968 r., kiedy na północy Szwecji Curt Bergfors i Britta Fredriksson założyli swoją pierwszą restaurację, w której serwowali burgery. W ciągu zaledwie dwóch lat stały się tak popularne, że właściciele zdecydowali się na otwarcie kolejnych restauracji.

Dziś MAX to sieć, która liczy ponad 150 restauracji w samej Szwecji, a 183 we wszystkich krajach, gdzie zatrudnia ponad 7000 pracowników. Firma jednak cały czas pozostaje biznesem rodzinnym, obecnym prezesem MAX jest Richard Bergfors, natomiast wiceprezesem jego brat Christoffer Bergfors – synowie założyciela sieci.

Ciekawostką jest fakt, że szefem kuchni jest Jonas Mårtensson, który w przeszłości związany był z renomowanymi restauracjami w Sztokholmie i Paryżu, oraz pracował w kuchni Szwedzkiego Domu Królewskiego, skąd trafił bezpośrednio do MAX.

Dzisiaj MAX obecny jest nie tylko na terenie Szwecji, ale także Danii, Norwegii i Polski.

WRÓĆ DO ARTYKUŁU
reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

Lubisz newsy na naszym portalu? Załóż bezpłatne konto, aby czytać ekskluzywne materiały z Łodzi i okolic.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama