reklama
reklama

Restaurant Week w Łodzi. Lokale zaserwują gościom ulubione comfort food [zdjęcia]

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Restaurant Week w Łodzi. Lokale zaserwują gościom ulubione comfort food [zdjęcia] - Zdjęcie główne
reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Foodlovers ŁódźPod nazwą comfort food może kryć się praktycznie każda potrawa. Organizatorzy podkreślają, że dla jednych będzie to pizza z podwójnym serem, dla innych pyszny domowy rosół. W trakcie nadchodzącej edycji Restaurant Week łodzianie spróbują jedzenia, dzięki któremu poczują się szczęśliwi i zrelaksowani.
reklama

Wiosenna edycja Restaurant Week pod znakiem comfort food 

Comfort food, czyli jedzenie, które świetnie smakuje, odpręża i przywołuje same najlepsze wspomnienia. Dla jednych będzie to smak babcinej kuchni, dla innych serowy makaron przygotowywany w studenckiej kuchni. 

- Comfort food to dla mnie jedzenie, które naprawdę rozgrzewa moje zmysły, to potrawy, których akurat potrzebuję w tym konkretnym czasie. W chłodne dni lub w ciemne wieczory możemy mieć ochotę na coś gorącego i sycącego. Aby uzyskać pełne zadowolenie smakowe, połącz gładkie z ostrym, a kremowe z pikantnym - to moja dewiza. Jeśli pozwolisz swoim kubkom smakowym powiedzieć ci, co naprawdę lubią, a potem zamieszasz składnikami z odrobiną ostrożności i przenikliwości, jesteś na dobrej drodze do jedzenia które cię, ukoi i odżywi aż do lata za którym wszyscy tak tęsknimy! – tłumaczy Michał Bartczak, Szef kuchni Ukryte Rzeki. 

reklama

Dań w stylu comfort food będzie można spróbować już podczas zbliżającej się edycji Restaurant Week w Łodzi. W cenie 59zł, na wszystkich gości czeka 3-daniowe menu oraz festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic. Łódzcy Szefowie wykazali się niezwykłą kreatywnością przy przygotowywaniu festiwalowych dań. 

Na gości w festiwalowym menu czeka więc golonka wieprzowa długo duszona w cydrze na purée z czerwonej fasoli z wędzonką, sałatą z kwaśną śmietaną i rzodkiewkami (Taki Pan Pstrąg), kulki mocy z komosy ryżowej z figami, pieczonym burakiem i purée dyniowo-migdałowym, emulsja szpinakowa & chipsy z jarmużu z nutą cytryny (Zielona restauracja wegańska i wegetariańska)  czy gofry z gorzką czekoladą i cukrem perlistym podane z musem  z leśnych owoców (Beka Bistro & Pub). Propozycje menu są na tyle ciekawe, że trudno będzie dokonać wyboru!

reklama

W Festiwalu weźmie udział blisko 400 najlepszych restauracji z 14 największych aglomeracji w całej Polsce, w tym aż 30 z Łodzi. W ofercie festiwalowej tradycyjnie dostępne będą dania wegetariańskie i wegańskie, mięsne i rybne. Miejsca w wybranej restauracji można rezerwować na stronie Festiwalu https://restaurantweek.pl/ lub w aplikacji https://app.rclb.pl.

Wiosenna edycja Restaurant Week potrwa od 23 marca do 10 kwietnia.

reklama

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

Lubisz newsy na naszym portalu? Załóż bezpłatne konto, aby czytać ekskluzywne materiały z Łodzi i okolic.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama