Popeyes to znana w Ameryce restauracja szybkiej obsługi. Została założona w Nowym Orleanie w 1972 r. Serwuje dania na bazie kurczaka. Obecnie na całym świecie ma przeszło cztery tysiące lokali.
Popeyes planuje otworzyć w Łodzi restaurację. Co to za sieć?
W zeszłym roku lokal Popeyes otworzył się w Polsce. Na pierwszy ogień poszła Warszawa (w tej chwili są to trzy punkty), Wrocław oraz Szczecin. Jak wówczas zapowiadano, w kolejnych miesiącach mają się otworzyć nowe restauracje.Rex Concept, spółka odpowiedzialna za rozwój Burger Kinga, zdradziła, że planuje, aby w Polsce pojawiało się 20-25 nowych lokali Popeyes rocznie. Jerzy Tymofiejew, Chief Executive Officer w rozmowie z horecatrends.pl, przyznał, że na liście jest Łódź, Kraków, Poznań, Trójmiasto oraz aglomeracja śląska. Na ten moment nie podano jednak informacji z potencjalnymi datami otwarcia. Wiadomo jednak, że idą firmy, jest otwieranie lokali w popularnych galeriach handlowych.
Nie można nie zauważyć, że na polskim rynku Popeyes ma silną konkurencję w postaci KFC czy też McDonald’sa, które mają rzesze oddanych klientów. Jak więc chce przekonać do siebie potencjalnych gości?
Rynek polski ma ogromny potencjał. Patrząc na centralną Europę jesteśmy wciąż na etapie rozwoju. W segmencie dań serwujących kurczaka, w Polsce jest tak naprawdę tylko jeden gracz, a dodatkowa konkurencja może przynieść klientom tylko same korzyści. Nie chcemy się pozycjonować tak, jak konkurencja. Jesteśmy restauracją fast foodową, ale nasze dania przygotowywane są ze starannością i jakością godną slow foodów. Chcemy być trochę wyżej niż typowy QSR, ale dużo bardziej osiągalni niż marka premium. Widzimy siebie gdzieś pomiędzy. Pomaga nam w tym produkt, design, vibe, który jest dostarczony przez markę, i który wyróżnia nas na rynku - tłumaczył Jerzy Tymofiejew z portalem horecatrends.pl.
Sieć na swoje stronie przekonuje, że w kuchni nie idą na skróty, a w ich restauracji kurczak przygotowywany jest codziennie na świeżo - Zgodnie z tradycją 12-godzinnego marynowania w wyrazistych przyprawach z Luizjany. Bez pośpiechu. Potem ręcznie go panierujemy, układamy i smażymy w odpowiedniej temperaturze, dzięki czemu jest soczysty i ma chrupiącą panierkę. Ten sam dźwięk chrupnięcia towarzyszy nam niezmiennie od 1972 roku - zdradza Popeyes.
Co oferuje restauracja i w jakiej cenie?
Co znajdziemy w menu restauracji i za jaką kwotę? Oto niektóre propozycje:
- Chicken Sandwich (klasyczna lub pikantna) – 18,95 zł,
- Colesław Chicken Sandwich (pikantna lub łagodna) – 22,95 zł,
- Classic Wings – 5 szt., 16,45 zł, 8 szt. za 24,95 zł,
- Fillet Nuggets – 5 szt za 15,95 zł, 10 szt. za 21,95 zł,
- Colesław – 7,95 zł;
- Średnie frytki – 8,95 zł;,
- Średnie frytki Cajun – 9,95 zł;
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.