Bajecznie rozświetlone Ogrody Anny
W tym roku Fuzja zachwyca dekoracjami świątecznymi. Warto odwiedzić Ogrody Anny, w których pojawiła się ponad 10 metrowa choinka z pięknymi ozdobami i urokliwymi światełkami. Choinka wykonana jest z ekologicznego materiału, podlegającemu pełnemu recyklingowi. Na trybunach podziwiać możemy z kolei lśniące, czerwone, 100 cm bombki, wykonane i pomalowane przez specjalizującego się w tego typu dziełach artystę. Prawdziwym hitem jest lasek brzózek, które oplecione zostały 4.500 metrów światełek. Na każdym z 43 drzewek znajduje się ponad 100 metrów punktów świetlnych, co tworzy wręcz bajkowy klimat! Iluminacje świetlne pojawiły się również na wszystkich latarniach zlokalizowanych przy budynkach mieszkalnych. To trzeba zobaczyć! Zapraszamy na świąteczny spacer do Fuzji!
Tworzymy wyjątkową biżuterię na choinkę
Po atrakcjach mikołajkowych pełną parą przygotowujemy się do Świąt. Już 14 grudnia (sobota) w CitySpace na terenie Fuzji odbędą się wyjątkowe warsztaty z dekorowania bombek techniką INK-ART. Warsztaty poprowadzi Galeria Piotrkowka 33 oraz prekursor tej techniki w Polsce, który krok po kroku wyjaśni na czym polega technika malowania INK-ART, doradzi i pomoże w trakcie tworzenia naszych świątecznych dzieł sztuki. Warsztaty INK-ART to doświadczenie, które zostawia wspomnienia na zawsze. Zapewnia relaks, połączony z euforią radości i samozadowoleniem. INK – ART to malowanie płynnymi tuszami i używanie do rozprowadzania koloru jedynie powietrza wydmuchiwanego za pomocą specjalnych pompek. Kolory magicznie łączą się a zdobienia ze złotych i srebrnych tuszy migoczą cudownie podkreślając wyjątkowość malowanych bombek. Na warsztaty Fuzja zaprasza 14 grudnia w godzinach 12:30 – 14:30 do budynku CitySpace (Milionowa 4). Na wydarzenie obowiązuje limit miejsc, a zapisy trwają na Facebooku Fuzji.
Targ Świąteczny w zabytkowej Kotłowni
Najbardziej świąteczne wydarzenie w mieście nadchodzi! Już 15 grudnia (niedziela) w godzinach 11:00 – 16:00Fuzja oraz Jemy w Łodzi zapraszają na wyjątkowo klimatyczny Targ Świąteczny, który odbędzie się w historycznej Kotłowni Elektrowni Karola Scheiblera. Będą rozgrzewające dania i napoje, świąteczne przekąski, ciasta i inne słodkości. Zapach Świąt będzie unosił się wszędzie! Tego dnia nie tylko będzie można pysznie zjeść, wydarzenie stanie się również okazją by zamówić wigilijne przysmaki od łódzkich restauracji i cukierni. Na Targu zaopatrzymy się też w smaczne prezenty oraz choinki i stroiki. Rozświetlona tysiącami światełek zabytkowa Kotłownia i przyjemna muzyka w tle sprawią, że tego dnia z pewnością każdy z nas poczuje magię Świąt.
Koncert kolęd i pastorałek
W ostatnią sobotę przed Wigilią w Fuzji w Elektrowni Karola Scheiblera odbędzie się koncert Chóru Akademii Muzycznej, który dla gości zaśpiewa najpiękniejsze kolędy oraz pastorałki w opracowaniach: Jana Maklakiewicza, Stefana Stuligrosza, Krzysztofa Grzeszczaka, Anny Rocławskiej-Musiałczyk i Mikołaja Więckowskiego. Chór wystąpi pod batutą dyrygenta i chórmistrza Dawida Bera. Na wydarzenie Fuzja zaprasza 21 grudnia o godzinie 18:00. Na ogrzanie dla gości czekać będzie pyszny grzaniec!
Chór Kameralny Akademii Muzycznej im. G. i K. Bacewiczów w Łodzi powstał w październiku 2021 r. W skład Chóru wchodzą studenci Wydziału I - Twórczości, Interpretacji, Edukacji i Produkcji Muzycznej oraz Wydziału II – Wykonawstwa Instrumentalnego. Chór w swoich repertuarze posiada głównie dawną i współczesną polską literaturę chóralną.
Słodkie dzieła sztuki od DESEO
Grudzień to czas magicznych chwil i wyjątkowych smaków. Deseo – wyjątkowa cukiernia zlokalizowana w Fuzji, przygotowała na tegoroczne Święta cztery niezwykłe ciastka, które zachwycają zarówno wyglądem, jak i smakiem. Christmas Tree, czyli ciastko w kształcie choinki. To prawdziwa uczta dla miłośników pistacji: mus pistacjowy, delikatna namelaka, pralina, biszkopt i chrupiąca prażynka – wszystko o intensywnym pistacjowym smaku, zanurzone w polewie z mlecznej czekolady bean-to-bar Togo 42%. Idealne na zimowe wieczory z filiżanką herbaty i blaskiem świątecznych lampek. Rudolf - piernik staropolski, nasączony syropem pomarańczowym, w towarzystwie konfitury ze śliwek, ganache z mlecznej czekolady i musu marcepanowego. Całość wieńczą czekoladowe rogi wykonane z wyjątkowej czekolady bean-to-bar. Rudolf to smak tradycji w nowoczesnym wydaniu. Santa Cap – czapka Mikołaja to delikatny mus z mlecznej czekolady, karmel cynamonowy, galaretka z gruszki, chrupiąca prażynka z orzecha laskowego i biszkopt z kawałkami giandui i gruszką w syropie. Każdy kęs to pełnia świątecznego smaku! Santa Poppy – makowy hit na święta. Ciastko w nowoczesnej odsłonie, kryjące w sobie świąteczną nutę: makowy mus z mascarpone i amaretto, śliwkowe powidła na czerwonym winie z cynamonem oraz biszkopt z orzecha laskowego i wytrawnej czekolady. Subtelne, a zarazem intensywne – idealne na wyjątkowe chwile.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.