WALENTYNKI W FUZJI
Jest czerwona, pełna kwiatów i podobno zadzwonić można z niej do swojej prawdziwej miłości…
W Ogrodach Anny z okazji Walentynek pojawiła się niezwykle urocza budka telefoniczna. Do budki można oczywiście wejść i wykonać pamiątkowe zdjęcie wśród ozdobionych tysiącami światełek drzewek. Tuż obok budki, na trybunach pojawił się także ogromny oświetlony napis „MIŁOŚĆ”. Na mediach społecznościowych Fuzji trwa konkurs na najpiękniejsze walentynkowe zdjęcie z Ogrodów Anny, warto wziąć w nim udział, ponieważ na zwycięzców czekają nagrody – vouchery do wykorzystania w wybranej restauracji w Fuzji.
Na czas święta miłości we włoskiej restauracji Sartoria pojawiło się dedykowane walentynkowe menu „dolce amore” w dwóch odsłonach. Z menu wybrać można interesujące nas pozycje, wśród których znajduje się amuse buoche, przystawki, zupy, dania główne i desery. W piątek oraz sobotę (14 – 15 lutego) dodatkowo w restauracji Sartoria serwowane będą ostrygi. Z kolei w cukierni DESEO czekają na nas walentynkowe nowości. Ciastko LOVE – intensywne ciastko dla czekoladoholików, LOVE CROISSANT w kształcie kokardy, wypełniony waniliowym kremem patissiere i malinową konfiturą, RED ROSE – ciastko z waniliowym musem z Bourbon z Madagaskaru, oraz BELLA – delikatna i romantyczna kompozycja z musem malinowym, udekorowane czerwonym serduszkiem. Dodatkowo Deseo przygotowało trzy eleganckie boxy prezentowe w pięknych różowych opakowaniach: Raspberry & Coconut, Hazelnuts i Pistachio.
FERIE CZAS START!
Na czas ferii Fuzja zaprasza wszystkich do wyjątkowej zabytkowej Elektrowni Karola Scheiblera. To właśnie tu w historycznych murach dawnej Kotłowni już od poniedziałku 17 lutego do 2 marca czekać będzie na gości zimowa aranżacja w alpejskim klimacie. Dodatkowo dzieci będą mogły wziąć udział w zaplanowanych bezpłatnych warsztatach. W pierwszym tygodniu ferii 18 lutego (wtorek) o godzinie 10:00 zapraszamy najmłodszych do restauracji Sartoria, zlokalizowanej w Ogrodach Anny w Fuzji. Wspólnie pod okiem szefa kuchni upieczemy najpyszniejszą pizzę na świecie! Nauczymy się, jak wyrobić ciasto oraz przygotujemy ulubione dodatki. Kulinarne dzieło trzeba będzie oczywiście posmakować jako zwieńczenie warsztatów! Z kolei 21 lutego (piątek) także w restauracji Sartoria (I piętro) o godzinie 13:00 odbędzie się pokaz naukowy z wykorzystaniem ciekłego azotu, czyli jednej z najzimniejszych substancji na świecie. Temperatura niczym na Merkurym, Neptunie, Saturnie czy Uranie. Co możemy z nią zrobić? Na warsztatach zobaczymy, co dzieje się z substancjami w ekstremalnie niskiej temperaturze oraz jak róża kruszy się niczym szkło. Jeśli poczujemy niedosyt naukowych atrakcji – nic straconego! Fuzja zaprasza na kolejne spotkanie z nauką 27 lutego (czwartek), które odbędzie się także w restauracji Sartoria o godzinie 13:00. Tym razem odkrywać będziemy tajemnice suchego lodu. W trakcie pokazu dzieci przeniosą się do tajemniczego świata rodem z Harrego Pottera. Najmłodsi nauczą się, jak poskromić ducha oraz jak przyrządzić smocze drinki. Wspólnie dowiemy się czym jest sublimacja i jak samemu zrobić śnieg nawet w upalny dzień. W drugim tygodniu ferii odbędzie się jeszcze jeden bezpłatny kulinarny warsztat dla dzieci, natomiast 1 marca (sobota) Fuzja zaprasza na wspaniałą zabawę w murach zabytkowej Elektrowni na zakończenie karnawału.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.