reklama
reklama

W Łodzi jak na warszawskim Mokotowie. Znana śniadaniownia wkrótce się otworzy

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor: | Zdjęcie: Joanna Chrzanowska

W Łodzi jak na warszawskim Mokotowie. Znana śniadaniownia wkrótce się otworzy - Zdjęcie główne

Wkrótce otworzy się w Łodzi śniadaniownia Bułkę przez Bibułkę. | foto Joanna Chrzanowska

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Łódź po godzinachWkrótce otworzy się w Łodzi śniadaniownia Bułkę przez Bibułkę. Będzie to szósty lokal tej popularnej sieci, a zarazem pierwszy oddział w Łodzi.
reklama

Lokal otworzy się na terenie Fuzji, kompleksu przy ul. Milionowej.

Bułkę przez Bibułkę w Fuzji

W menu śniadaniowni znajdą się m.in. słynne bułki przez bibułkę, bajgle, sałatki, zupy oraz zdrowe koktajle. Lokal o powierzchni 180 metrów kwadratowych zlokalizowany będzie w jednym z historycznych budynków w Ogrodach Anny.

Właścicielami śniadaniowni są Aleksandra oraz Jacek Dojnikowscy. Swój pierwszy lokal otworzyli w 2012 roku na warszawskim Mokotowie. 

Od tego czasu powstała sieć, w tej chwili liczy pięć śniadaniowni w stolicy.

- W Bułkę przez Bibułkę dbamy o dobry początek dnia, wierzymy, że dobre śniadanie z najlepszych składników, pięknie podane w przyjaznej atmosferze i ciepłym wnętrzu sprawi, że można miło zacząć każdy dzień. Bułkę przez Bibułkę to idealne miejsce na długie leniwe śniadania, szybki biznesowy lunch i wieczorne spotkanie z przyjaciółmi. Chcemy, aby każdy nasz gość poczuł się u nas jak część większej rodziny, jak na kawie u najlepszego przyjaciela, bo każda wizyta to najlepsza okazja do podzielenia się dobrym jedzeniem i jeszcze lepszymi rozmowami. Teraz będziemy mieć okazje zaprosić do naszego kulinarnego świata także łodzian w pięknym i niezwykle klimatycznym miejscu, jakim jest Fuzja 

reklama

– mówi Aleksandra Dojnikowska, współwłaścicielka konceptu Bułkę przez Bibułkę.

To nie koniec nowości w Fuzji. W tym samym kompleksie otworzy się także burgerownia Trzykrotny Mistrz Burgerowy, która swoją nazwę zawdzięcza licznym wygranym w ogólnopolskich konkursach na najlepsze burgery. Jak informuje Aleksandra Kaczorowska, na powierzchni 130 m² goście będą mogli spróbować zarówno klasycznych burgerów, jak i dań premium, takich jak Tomahawk, Rib eye czy T-Bone. Lokal będzie oferował również wegetariańskie alternatywy, a także bardziej nietypowe dania, jak szponder sous vide czy ozór wołowy. 

Pod koniec listopada z kolei otworzy się Éclat Hair – Patrycja Orczykowska, nowoczesny salon fryzjerski specjalizujący się w pielęgnacji włosów oraz skóry głowy. Salon o powierzchni 125 m², zlokalizowany na parterze biurowca przy Ogrodach Anny, będzie oferować kompleksowe zabiegi pielęgnacyjne oraz organizować szkolenia dla profesjonalistów.

reklama

 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

Lubisz newsy na naszym portalu? Załóż bezpłatne konto, aby czytać ekskluzywne materiały z Łodzi i okolic.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama