Knajpka znajduje się na Retkini. Prowadzi ją 24-letni Damian Kułaczkowski. Ksywę "Pancio" nadali mu znajomi.
- Pochodzę spod Wrocławia - mówi pan Damian. - Wcześniej pracowałem w zupełnie innej branży. Kiedy zdecydowałem się na podjęcie studiów architektonicznych, przeniosłem się do Łodzi i postanowiłem otworzyć lokal z pizzą i kebabem.
Pomógł znajomy Turek
Wiedzą o tych potrawach podzielił się z 24-latkiem znajomy Turek. Panu Damianowi nie pozostało nic innego, jak znaleźć odpowiednie miejsce i zabierać się do pracy. Jego wybór padł na Retkinię. Wyremontował wynajęte pomieszczenia i w listopadzie 2022 roku rozpoczął działalność.
- Na samym początku szło mi w miarę dobrze - opowiada młody biznesmen. - Potem raz było lepiej, raz gorzej. Gdy dostałem telefon z zapytaniem, czy chcę wziąć udział w programie Magdy Gessler, pomyślałem, że może być to szansa na poszerzenie kulinarnej wiedzy oraz reklamę lokalu.
Na papierowym talerzu
Ekspertka od restauracji pierwszy raz pojawiła się w łódzkiej knajpce w drugiej połowie marca tego roku.
- Podczas pierwszego spotkania było trochę stresu - wspomina Damian Kułaczkowski. - Pani Magdzie nic się w moim lokalu nie podobało: od jedzenia począwszy na talerzach skończywszy.
Bo tak się złożyło, że pan Damian podał restauratorce zamówione danie na talerzu... z papieru. Miała być tym wstrząśnięta.
Dziś pan Damian wspomina spotkanie z Magdą Gessler jako niezwykłą przygodę. I zaprasza do swojej knajpki.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.