Wygląda na to, że w ostatnim czasie Łódź przyciąga Magdę Gessler. We wtorek, 19 września po „Kuchennych rewolucjach” swoją pracę zaczęła nowa restauracja. Dawny Burger i Spółka na Retkini zamienił się we Florida Ananas Burger Bar.
Otwarcie burgerowni w Łodzi po rewolucjach Magdy Gessler
Przy ulicy Aleksandra Kostki-Napierskiego w Łodzi znajduje się kilka lokali, a pierwszy z nich to istniejący już pod nowym szyldem Florida Ananas Burger Bar.
Zgłaszając się do programu, liczyliśmy się z tym, że możemy mieć zupełnie zmienione menu i serwować inną kuchnię. Cieszymy się jednak, że burgery zostały, bo z takim pomysłem otwieraliśmy to miejsce.
- mówi Dariusz Janiak, właściciel restauracji.
Podstawy kuchni zostały te same, jednak diametralnie zmienił się wystrój, który teraz nawiązuje do słonecznej Florydy.
Wystrój bardzo się zmienił. Teraz jest tak cukierkowo z tematami latino. Pasuje do naszego nowego menu.
- dodaje właściciel.
Poza wnętrzem restauracji zmieniło się również menu. W Florida Ananas Burger Bar serwowane są burgery z wieloma dodatkami, co wyróżnia ich na łódzkim rynku. Najbardziej polecany przez właściciela jest burger jeden z burgerów Magdy Gessler – Pork Fantazy Banana. Oprócz szarpanej karkówki wołowej znajdziemy w nim m.in. grillowanego ananasa, boczek, jajko i sos mango-banan.
Florida Ananas Burger Bar łamie smaki i przyciąga swoim wyglądem, który odpowiada serwowanym posiłkom. Poza burgerami klienci mogą spróbować zup sezonowych, steków, sałatek, deserów i shejków, co jeszcze bardziej przypomina amerykańskie klimaty.
Rewolucje Magdy Gessler we Florida Ananas Burger Bar
Czas przemian w restauracji następuje bardzo szybko, jednak Dariusz Janiak wydaje się zadowolony z ich przebiegu.
Rewolucje wspominam bardzo dobrze. Ale to był intensywny czas. Pracowaliśmy po osiemnaście godzin dziennie. Mnóstwo pracy. Czy się opłaciło, to ocenimy za jakiś czas, jak pani Magda do nas wróci i czy się utrzymamy na rynku. Bez względu na wszystko uważam, że było warto.
- mówi właściciel.
Klienci od początku doceniali smak i jakość burgerów w lokalu, jednak wizerunek po rewolucji również przypadł im do gustu.
Jest sporo osób, które pamiętają naszą burgerownię i przychodzą, chwalą, że bardzo dobra zmiana i że będą wracać.
- dodaje Dariusz Janiak.
Właściciel i pracownicy są gotowi na ciężką pracę. Pierwszy dzień pod nowym szyldem pokazał, że mają dla kogo gotować i klienci są ciekawi nowych smaków. Właścicielowi zależy, by w przyszłości uzyskać również koncesję na wyroby alkoholowe i dopełnić wizerunek miejsca kolorowymi drinkami.
Teraz pozostało czekać na wizytę Magdy Gessler i opinię, jaką wystawi restauracji Florida Ananas Burger Bar.
Wcześniej Doprawiony Pancio na Retkini
To kolejna rewolucja na Retkini. W maju oglądaliśmy odcinek z udziałem Damiana Kułaczkowskiego, właściciela "Doprawionego Pancia. Niestety knajpka się zamknęła.
- Musiałem zamknąć knajpkę głównie z powodu wysokich rachunków -
- mówił w rozmowie z nami właściciel.
24-latek zapowiada, że nie porzuca nie gastronomii. Chciałby otworzyć lokal bliżej centrum.
- Tak jak wcześniej, głównym daniem będzie kebab. Nie jest jednak łatwo znaleźć fajne miejsce
- dodawał w rozmowie z naszą dziennikarką.
Nie tak dawno "Kuchenne rewolucje" odbyły się w Hot Devil Pizza, po zmianie - Przystanek Italia.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.