Startuje jesienna edycja Restaurant Week. Te restauracje MUSISZ odwiedzić!

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Łódź po godzinach Po trzech rekordowych edycjach powraca najpopularniejsze wydarzenie kulinarne w Polsce – Restaurant Week! Rezerwacje na Festiwal popisowych menu w najlepszych restauracjach właśnie wystartowały pod hasłem #FoodSmellsGood!

Rozbudzające zmysły, pachnące kompozycje trzydaniowego menu i cocktail dostępne są w festiwalowej cenie od 69 zł w niemal 400 najlepszych restauracjach w Polsce. Rezerwacje trwają wyłącznie na https://RestaurantWeek.pl/. Zapewnij sobie dostęp do najlepszych stolików i odkryj restauracje, które uwiodą Twoje zmysły.

#FoodSmellsGood - pachnie dobrym jedzeniem!

Czas na edycję, gdzie na pierwszym planie staje zmysł węchu. Słodkie nuty wanilii, krzykliwy zapach świeżej mięty, delikatna woń pieczonej ryby - każdy z tych aromatów ma swoją opowieść. I o tym właśnie będzie najbliższa edycja Restaurant Weeka - #FoodSmellsGood!

Blisko 400 znakomitych restauracji, znanych z wyjątkowej kuchni, przeniesie wszystkich Gości zarówno w dalekie zakątki świata gdzie aromaty przyprawiają o zawrót głowy, ale też do domów naszych babć i rodziców, dzięki którym zapach powoduje nostalgiczne powroty do najpiękniejszych momentów dzieciństwa. Koniecznie sprawdźcie menu tej edycji i przygotujcie się na najbardziej pachnącą edycję Festiwalu! - zaznacza Marcin Wawrzeń, Dyrektor Festiwalu.

Festiwalowe menu obejmuje nie tylko autorskie, trzydaniowe menu spoza karty. W ramach rezerwacji każdy Gość Festiwalu otrzyma w prezencie festiwalowy cocktail: do wyboru Martini Fiero & Kinley Tonic Water dla pełnoletnich Gości, wersja ~0% - Martini Vibrante & Kinley Tonic Water lub moktajl Kinley Elderflower Zero Cukru. Co więcej – tegoroczni Partnerzy Festiwalu zadbali o dodatkowe dopieszczenie Gości. Dokonując rezerwacji, można dodać do zamówienia m.in. Coca-Cola Zero Cukru czy Herbatę Festiwalu - Lipton, w wersji regularnej lub sezonowej. Dzięki Lurpak w wybranych restauracjach festiwalowe menu przygotowane jest na maśle Lurpak, a Goście otrzymają w ramach poczęstunku w prezencie starter z masłem.

Szukasz podpowiedzi gdzie wybrać się na Festiwal? Oto kilka tegorocznych restauracyjnych perełek.

Zapach zwycięstwa w restauracji “Food&Bal” - Katowice

Z boiska i ekranów telewizorów po mistrzostwo na talerzu. Arkadiusz Milik, znany piłkarz, tym razem podbija zmysły Polaków w swojej katowickiej restauracji przy ul. Kościuszki 229. W ramach przystawki na Festiwalu szef kuchni proponuje focaccię z kaczką, aromatyczną polędwiczkę wieprzową z dyniowym quiche i wyśmienity, czekoladowy deser. W drugim menu wegetarianie znajdą prawdziwą kulinarną perełkę - pachnącą orientem gyozę parmezanową! Czujecie już smak zwycięstwa? Póki festiwalowa piłka w grze, rezerwujcie zanim zabraknie miejsc!

Wejdźcie “Do środka”, by poczuć, jak pachnie Kraj Kwitnącej Wiśni - Poznań

Restauracja “Do środka” zachwyci wszystkich entuzjastów orientu. Znajduje się w centrum malowniczej Śródki z widokiem na słynny mural ,,którym zachwycił się cały świat”. A czym zachwyci Chef Kuchni Piotr Sagan? M.in. pachnącym kolendrą mapo tofu z grzybami shitake, aromatycznym bulionem z kaczki z makaronem i półkulą czekoladową z liczi i migdałami. Wejdźcie “Do środka” i dajcie się porwać najpiękniejszym zapachom orientu, zanim ubiegną Was inni!

A ŁÓDŹ? Łódź również pachnie sentymentem, ziołami i najlepszą kuchnią

FoodSmellsGood w Łodzi to edycji, gdzie mamy rekordową edycję pod względem debiutów.

Na 25 restauracji uczestniczących, aż 10 to debiuty. Wśród lokali, które zachwycą zapachem dań są: Ryżowa Buła, Ramen – Sushi Kushi Centrum, Sushi Kushi Widzew, Sushi Kushi Zgierz, Montag, Santorini Restaurant, Taki Pan Pstrag, Le Petit Paris, Trattoria Bandiera Italiana, Angelo Restaurante, Farma Bii, Bagatela Restauracja, Fatamorgana, Hampton by Hilton Łódź City Center, Hamra, Koku sushi, NITKA Pasta – Wine&Chill, Rajskie Manu, Restauracja Flame by Energosfera, Ryby & Owce, Zjadliwości, Ferwor, GO by Ha Long, Irish Pub, Przędzalnia (Fabryka Wełny Hotel &SPA****)

Któż nie kocha potraw, których zapach kojarzy się z dzieciństwem i dobrym czasem w gronie najbliższych? Jesień to czas pachnących grzybów, przepięknych kolorów liści oraz zbierania kasztanów. Czy festiwalowym restauracjom uda połączyć się wszystko na talerzach? Sprawdźcie sami. Rezerwujcie najlepsze stoliki na https://RestaurantWeek.pl/ 

 

Start rezerwacji: 5 września 2023

Termin Festiwalu: 4 października – 12  listopada 2023

Kontakt: lodz@restaurantclub.pl

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

Lubisz newsy na naszym portalu? Załóż bezpłatne konto, aby czytać ekskluzywne materiały z Łodzi i okolic.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy