GoodMills Polska rozbudował swój zakład w Kutnie. To producent m.in. popularnej Mąki Basia. Należy do międzynarodowego koncernu GoodMills Group. To największy producent mąki w Europie. Poza Kutnem firma posiada zakłady również w Grodzisku Wielkopolskim, Kamionce i Straduni.
Producent Mąki Basia z nową linią produkcyjną
Rozbudowa kutnowskiego zakładu trwała niespełna dwa lata. W ramach inwestycji powstały nowe powierzchnie produkcyjne, a także niezbędna infrastruktura: parking przeznaczony dla dostawców zboża, poza tym laboratoria. Firma postawiła też na nowy budynek administracyjno-socjalny.
– Otwarcie nowego młyna w Kutnie to dla GoodMills Polska moment przełomowy, który odzwierciedla naszą wizję przyszłości – opartą na rozwoju, innowacjach, zrównoważonym podejściu i odpowiedzialności. Inwestycja o wartości 25,1 miliona euro to nie tylko znaczne zwiększenie naszych mocy produkcyjnych, przybliżające nas do celu 1 miliona ton przemiału, ale przede wszystkim gwarancja najwyższej jakości mąki dla naszych klientów przemysłowych – produkowanej z poszanowaniem środowiska i najwyższych standardów bezpieczeństwa
– mówi Piotr Piąstka, prezes GoodMills Polska, cytowany przez Kutnowskie Centrum Informacyjne.
Dzięki rozbudowanie zatrudnienie w Kutnie wzrosło z 45 do 56 osób. We wszystkich czterech zakładach wynosi ono prawie 300 osób.
GoodMills Polska ma już kolejne plany.
– Wkrótce rozpoczynamy budowę piątego młyna – tym razem we wschodniej części kraju. Nad koncepcją tego projektu pracowaliśmy od wielu miesięcy i dziś staje się on rzeczywistością. To wszystko dzięki naszym klientom, którzy doceniają stabilną jakość i profesjonalną obsługę, naszym pracownikom – zaangażowanym i kompetentnym oraz naszym właścicielom, którzy zaufali polskiemu zespołowi i nieustannie wspierają nasze działania
– dodaje Piotr Piąstka.
Rozbudowa kutnowskiego zakładu wpłynęła na zwiększoną zdolność przemiałową młyna, 440 do 880 ton na dobę.
Komentarze (0)