Grill elektryczny jest całoroczny
Sezon na grilla zaczyna się zwykle na początku maja, kiedy wieczory są na tyle ciepłe, by można było w komfortowych warunkach przebywać na dworze i grillować. Zwykle ostatnim miesiącem, w którym rozpala się grille, jest wrzesień. Koniec lata zazwyczaj oznacza koniec sezonu na grilla.To zastrzeżenie nie dotyczy jednak grillów elektrycznych. Ich można bezpiecznie używać cały rok. Nawet siarczysty mróz nie jest przeciwwskazaniem do jedzenia pysznych grillowanych kiełbasek.
Grille elektryczne mogą być używane w domu
Grill elektryczny, w przeciwieństwie do drzewnego, może być używany w domu. Właśnie dlatego można go używać cały rok. Kiedy na dworze jest zimno, włączamy urządzenie i opiekamy przygotowane produkty w komfortowych warunkach. Taki grill można włączyć także na balkonie, co jest wykluczone w przypadku grillów drzewnych.Nic nie stoi na przeszkodzie, by grill elektryczny był używany w ogrodzie. Warunkiem jest dostępność prądu i bezdeszczowa pogoda. Ewentualnie można włączyć grill w altanie lub pod wiatą.
Grill elektryczny jest łatwy w obsłudze
W istocie grill elektryczny jest o wiele łatwiejszy w obsłudze niż tradycyjny grill na węgiel drzewny. Wystarczy go włączyć do prądu i poczekać, aż się rozgrzeje. Później na płytach grzejnych układamy przygotowane wcześniej produkty i pilnujemy czasu opiekania. Nie ma problemów z rozpaleniem grilla, nagłymi podmuchami wiatru, ociekającym na ogień tłuszczem, dymem, który zazwyczaj leci w najmniej odpowiednią stronę, denerwując sąsiadów.Także czyszczenie grilla elektrycznego jest proste i niekłopotliwe. To urządzenie, którego używanie nie wymaga długich przygotowań, ani zabiegów czyszczących po zakończeniu grillowania.
Grillowanie na grillu elektrycznym eliminuje przywieranie potraw
Płyty grzejne w grillach elektrycznych są pokryte powłoką zapobiegającą przywieraniu. Grillowanie odbywa się równomiernie, a opieczone produkty są soczyste i smaczne. Brak efektu przywierania eliminuje konieczność czyszczenia grilla pomiędzy opiekaniem kolejnych produktów. Po prostu zdejmujemy już opieczone i na ich miejsce możemy od razu położyć kolejne.
Kontaktowy grill elektryczny to krótszy czas opiekania
Grillowanie na klasycznym grillu to zawsze opiekanie tylko jednej strony produktu i cykliczne obracanie go, by zapewnić równomierność opiekania. To naturalna cecha grilla, ale gdy nam się spieszy, może być irytująca. Tu znowu z pomocą przychodzą rozwiązania stosowane w grillach elektrycznych.Grille kontaktowe umożliwiają opiekanie produktów jednocześnie z góry i z dołu. Dzięki temu czas grillowania jest zdecydowanie krótszy. ma możliwość otwarcia go zupełnie na płasko (ustawienie płyt grzejnych pod kątem 180°). Dzięki temu możemy wybrać, czy chcemy skorzystać z opcji szybszej opcji opiekania produktów jednocześnie z góry i z dołu, czy też wolimy opiekać wolniej, ale więcej produktów jednocześnie na płaskim grillu przypominającym klasyczny.
Więcej modeli grillów kontaktowych można znaleźć w sklepie: https://www.eldom.eu/sklep/kategoria/grille-elektryczne
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.