Reklama

W dobrym kierunku: „Robię to, co lubię!” - kulinarne podróże [WIDEO]

Autor:
Redakcja / T. Talaga Wideo: A. Wicher
2019-09-07 18:28

Slawista, który koncertował na całym świecie. Filolożka, która w pofabrycznych osiedlach redaguje i pisze teksty dla klientów w całej Polsce. Absolwent Stosunków Międzynarodowych, który zarządza ogromnym projektem zmieniającym Łódź. Socjolog, który stworzył jeden z największych europejskich festiwal fotografii. Geografka turyzmu, która uczy ludzi radości gotowania. Absolwentka kierunków humanistycznych zauroczona łódzkim detalem w architekturze.

Anna Wojciechowska Anna Wojciechowska

Życie różnie się plecie po studiach, ale same studia otwierają głowę i przygotowują nas do misji "życie", nawet gdy nie jesteśmy tego od razu świadomi. Oto proste historie absolwentów (UŁ) z niebanalnymi zwrotami akcji.

Anna Wojciechowska, założycielka Pracowni Tytka, uwielbia podróżować i przyrządzać jedzenie. Podążając za zainteresowaniami skończyła specjalistyczne studia, dzięki czemu zaplanowała swoją przyszłość i biznes. Trudne rodzinne wydarzenie przekonało ją, że warto robić w życiu to, co naprawdę się lubi. Jest absolwentką pierwszego rocznika Geografii Turyzmu i Hotelarstwa na Uniwersytecie Łódzkim. Dziś po latach bardzo ceni sobie zdobyte wykształcenie.

Podczas zagranicznych wypadów trampingowych odwiedza lokalne restauracje w poszukiwaniu nowych smaków i inspiracji. Z pasji do gotowania powstały - projekt Tytka oraz książka jej autorstwa „Fifka i żulik, czyli domowa kuchnia łódzka”. Dzięki Pracowni kulinarnej, wprowadza zarówno dzieci, jak i dorosłych w fascynujący świat smaków.

Spotkajmy się z Anną Wojciechowską, która opowie nam o swoim projekcie i zachęci do odważnego eksperymentowania w kuchni.

Reklama
Reklama
Reklama