MAX Premium Burgers. Dlaczego Łódź?
Łódzka restauracja będzie 3. restauracją MAX Premium Burgers otwartą w 2023 roku. To jednocześnie pierwsza restauracja MAX w mieście i centralnej części kraju. Szwedzka marka działa na polskim rynku od pięciu lat i ma 20 restauracji. Restauracja otworzy się 18 kwietnia o godz. 10.
- Lokalizacja nowej restauracji nie została wybrana przypadkowo – Łódź to miasto, w którym już od dawna sieć planowała swoją obecność - zapewnia inwestor.
MAX Premium Burgers znajdować się będzie przy al. Śmigłego-Rydza 21, obok stacji Shell i skrzyżowania z ul. Przybyszewskiego.
- Dla nas otwarcie każdej nowej restauracji jest niezwykle ważnym wydarzeniem, a miasta, w których się pojawiamy wybieramy z dużą uwagą. Łódź to niezwykle atrakcyjna lokalizacja chociażby pod względem jej centralnego położenia na mapie Polski oraz faktu, że jest ona jednym z pięciu największych miast w Polsce -mówi Jerzy Jakubiak, head of development MAX Polsce.
Wystrój restauracji będzie przypominał te znane z innych lokalizacji. Co będzie tam można zjeść?
- Stawiamy na różnorodne pozycje w naszym menu. Nasi goście cenią sobie możliwość personalizacji swoich zamówień. Wolisz bezglutenowe bułki i wegański majonez? Nie ma problemu! Nasze słynne Zielone Menu to dla osób, które nie jedzą mięsa. Wypróbuj ser Hallumi lub roślinny Berger Plant Beef! - kontynuuje przedstawiciel MAX.
Max Premium Burgers - historia
Historia MAX Burgers sięga 1968 r., kiedy na północy Szwecji Curt Bergfors i Britta Fredriksson założyli swoją pierwszą restaurację, w której serwowali burgery. W ciągu zaledwie dwóch lat stały się tak popularne, że właściciele zdecydowali się na otwarcie kolejnych restauracji.Dziś MAX to sieć, która liczy ponad 150 restauracji w samej Szwecji, a 183 we wszystkich krajach, gdzie zatrudnia ponad 7000 pracowników. Firma jednak cały czas pozostaje biznesem rodzinnym, obecnym prezesem MAX jest Richard Bergfors, natomiast wiceprezesem jego brat Christoffer Bergfors – synowie założyciela sieci.
Ciekawostką jest fakt, że szefem kuchni jest Jonas Mårtensson, który w przeszłości związany był z renomowanymi restauracjami w Sztokholmie i Paryżu, oraz pracował w kuchni Szwedzkiego Domu Królewskiego, skąd trafił bezpośrednio do MAX.
Dzisiaj MAX obecny jest nie tylko na terenie Szwecji, ale także Danii, Norwegii i Polski.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.