reklama
reklama

Manufaktura uzupełnia swoją ofertę. Ten lokal znajdzie się na rynku

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor: | Zdjęcie: pixabay

Manufaktura uzupełnia swoją ofertę. Ten lokal znajdzie się na rynku - Zdjęcie główne

W menu nowej restauracji znajdzie m.in. ramen | foto pixabay

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości ŁódźW Manufakturze wkrótce otworzy się nowa restauracja. Wiemy, co będzie serwować
reklama

Manufaktura nie przestaje zaskakiwać swoich gości. Lada moment w centrum otworzy się nowy lokal gastronomiczny.

Jak udało nam się dowiedzieć, wkrótce w Manufakturze pojawi się nowa restauracja. Zadowoleni powinni być miłośnicy kuchni japońskiej. 

Na ramen i sushi do Manufaktury 

 - W listopadzie otworzy się restauracja Kimsu. Pojawi się na rynku Manufaktury. Lokal specjalizuje się w potrawach ramen i sushi. To będzie doskonałe uzupełnienie oferty Manufaktury - powiedziała nam Monika Langner, rzecznik prasowy Manufaktury. 

Kimsu to restauracja znana już mieszkańcom naszego regionu. W Łodzi działa na ulicy Piotrkowskiej 142, w Zgierzu na ul. Dąbrowskiego 20, natomiast w Pabianicach na ul. Groblena 8. 

Na swojej stronie internetowej restauratorzy przekonują, że  Kimsu nie lubi kompromisów, a najważniejsze u nich to jakość i smak.  - W menu Kimsu znajdziesz autentyczne smaki i techniki kuchni japońskiej. Pracowania sushi oferuje od klasycznych rolek nigiri i maki po bardziej pomysłowe i kreatywne rolki z unikalnymi kombinacjami smaków podawane z autorskim wasabi - zachęca lokal. 

reklama

Poza tym restauracja serwuje również ramen.  -  Każdy z bulionów gotuje się godzinami, aby stworzyć bogatą i aromatyczną bazę, która sprawia, że nasz ramen jest naprawdę wyjątkowy. Od klasycznego bulionu po lżejsze buliony chintan i paitan - wylicza Kimsu. 

W menu znajdziemy również japońskie napoje, w tym herbaty, a także przystawki, tempurę, yakitori, wakame, zupę miso oraz desery z matcha.

Po raz pierwszy w Łodzi 

To kolejne otwarcie nowego lokalu w Manufakturze w ostatnim czasie. Kilka miesięcy temu głośno było o starcie innej restauracji na rynku. Chodzi o Rebernie, w której kelnerzy serwują żeberka, siekając je ostrymi jak brzytwa tasakami. Poza tym lokal serwuje także antrykota, kurczaka, doradę i masę świeżych dodatków warzywnych. Co ciekawe, w lokalu nie dostajemy sztućców – dania serwowane są na drewnianych deskach, goście dostają fartuchy, a przed i po posiłku mogą umyć ręce w industrialnych umywalkach, zlokalizowanych na sali. Dodajmy, że pierwszy lokal marki w Polsce.

reklama

(fot. arch. Manufaktura) 

Przypomnijmy, niedawno w Manufakturze otworzył się  również pierwszy w Łodzi sklep znanej marki produkującej słodycze. Chodzi oczywiście o markę Lindt. Oprócz znanych czekolad kupimy tu m.in. praliny w ponad 20 smakach, zestawy prezentowe oraz ekskluzywne produkty dostępne wyłącznie w punktach firmowych. 

Więcej na ten temat przeczytacie w artykule: To pierwszy sklep tej marki w Łodzi. Otworzył się w Manufakturze

 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

Lubisz newsy na naszym portalu? Załóż bezpłatne konto, aby czytać ekskluzywne materiały z Łodzi i okolic.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama