reklama
reklama

Sushi niezmiennie Kushi. Jak zrealizować pomysł na ciekawy i dochodowy biznes w branży restauracyjnej? [WIDEO]

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Sushi niezmiennie Kushi. Jak zrealizować pomysł na ciekawy i dochodowy biznes w branży restauracyjnej? [WIDEO] - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości Łódź Od siedmiu lat w Łodzi możemy korzystać z usług firmy, która przebojem weszła na rynek gastronomiczny w sektorze kuchni japońskiej i azjatyckiej. Sushi Kushi systematycznie rozbudowuje swoją sieć i oferuje solidny biznes w ramach franczyzy dla każdego, kogo interesuje taki sposób zarabiania pieniędzy.
reklama

Twórcy sieci restauracji idealnie trafili z czasem startu, kiedy to sushi nie było już potrawą egzotyczną i ekskluzywną, gdyż ten rodzaj menu miał rosnącą grupę odbiorców, a jednocześnie rynek dawał ogromne możliwości rozwoju i poszerzania oferty. Kilka lat ciężkiej pracy pozwoliło osiągnąć imponujący wynik ponad 100 tys. obsłużonych klientów. Obecnie, gdy firma ugruntowała swoją pozycję na rynku lokalnym, czas na dalszy rozwój i rozbudowę sieci o kolejne obiekty w ramach oferowanej franczyzy.

!reklama!W układzie franczyzowym obowiązuje zasada win-win, czyli każda ze stron musi być zadowolona z wzajemnej współpracy. Franczyzodawca daje ze swej strony know-how, obsługę marketingową i zestaw specjalistycznych szkoleń, propozycje sezonowych menu czy wprowadzane nowości. Wszystkie te elementy w każdym biznesie pochłaniają ogromną ilość czasu i pieniędzy. Dzięki ofercie franczyzodawcy partner po drugiej stronie, czyli franczyzobiorca, może skupić się na prowadzeniu swojego lokalnego biznesu i zadbać, by oferowane produkty i usługi były na najwyższym poziomie.

Do prowadzenia biznesu restauracyjnego w segmencie sushi potrzeba nie tylko determinacji i konsekwencji, ale także zamiłowania do tej specyficznej kuchni i pewne predyspozycje kulinarne wymagane w oryginalnej sztuce przygotowania potraw. Myśląc o własnym biznesie najlepiej zacząć od początku, czyli dobrze jest zostać sushimasterem, by osiągnąwszy znajomość fachu przejść do samodzielnego zarządzania własnym biznesem jako właściciel lokalu.

Kolejnym elementem niezbędnym do prowadzenia biznesu jest wiarygodność i stabilność finansowa. Franczyzodawca bada zdolność finansowania biznesu przez franczyzobiorcę i po pozytywnej weryfikacji oferuje mu inne niezbędne sposoby dofinansowania biznesu na starcie. Ważnym, właściwie kluczowym kolejnym krokiem jest wybór lokalizacji. Tu pojawia się wiele wyzwań, gdyż lokalizacja powinna z jednej strony być atrakcyjna, z drugiej uzasadniona ekonomicznie. Istotne znaczenie ma wielkość miejscowości, w której planuje się otwarcie franczyzy. Ważna jest także wielkość lokalu i jego charakter: czy ma to być miejsce głównie nastawione na wydawanie posiłków na wynos, czy też ma oferować więcej stolików do konsumpcji na miejscu. Wszystkie elementy są przedmiotem dyskusji i planowania między obiema stronami, a gdy już zapadną wiążące decyzje, przychodzi czas na inwestycje, remonty i otwarcie lokalu.

Barwnie i szczegółowo o tworzeniu własnego biznesu w ramach franczyzy opowiada współzałożyciel i twórca Sushi Kushi Andrzej Pelc-Gonera, który zdradza tajniki dotychczasowego sukcesu sieci oraz plany na przyszłość mające wynieść ją na jeszcze wyższy poziom w kraju i poza jego granicami.

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

Lubisz newsy na naszym portalu? Załóż bezpłatne konto, aby czytać ekskluzywne materiały z Łodzi i okolic.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama