Nowe miejsce na gastronomicznej mapie Łodzi. Trzeba przyznać, że osoby, które lubią jadać poza domem, mają w czym wybierać. Dodatkowo w mieście regularnie pojawią się kolejne lokale, które serwują urozmaicone potrawy. Jakie restauracje powstały ostatnio?
Nowe bistro w Monopolis. Co tam serwują?
Od kilku tygodni w Łodzi, a dokładnie w Monopolis działa bistro PannaCotta, które zaprasza na śniadania, lunche, obiady, a także, kawę oraz słodkości. Lokal czynny jest od godziny 8 do 16.00.Co tam dokładnie zjemy? Między innymi naleśniki i puszyste pancakes z owocami, kremami i innymi dodatkami. Poza tym różnorodne tarty i focaccie.
W zeszłym tygodniu właściciele bistro zdecydowali się na wprowadzenie menu lunchowego, w którym każdego dnia znajdziemy inne potrawy. W poniedziałek zjemy tam: barszcz ukraiński (również w wersji vege), leczo z grzanką wegę lub leczo z grzanką wołową.
Natomiast we wtorek: krem z czerwonej kapusty z chipsem serowym, kotleciki z kaszy jęczmiennej lub kotleciki z kurczaka w sosie pieczarkowym.
(arch. Instagram/PannaCotta)
Nowym lokalem zaskoczyła w lutym również Galeria Łódzka. Na najniższym poziomie otworzyła się tam pierogarnia Świat Pierogów. Wśród smaków znajdziemy tan tradycje z farszem z sera czy pielmieni, ale jest też z borówką, boczkiem, pierogi smerf, z wieprzowiną, meksykańskie czy z krewetką. Wyróżnia je nie tylko oryginalny farsz, ale także kolor. Można miksować smaki, lub kupić gotowe opakowanie na wynos.
Czytaj również: Pasaż Rubinsteina. Te zdjęcia zostały wykonane przeszło 30 lat temu. To "kawał" łódzkich wspomnień
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.