Bar Barwiarnia
Bar przy ul. Zamkowej 2 oferuje odwiedzającym różnorodne alkohole, w tym egzotyczne drinki z całego świata oraz przekąski. Gościom baru czas umili nastrojowa muzyka, emisja rozgrywek sportowych czy transmisja ważnych wydarzeń kulturalnych. Barwiarnia jest szczególnym miejscem głównie ze względu na swój wyjątkowy klimat oraz desig. Atmosfera typowej zabudowy fabrycznej z początku XX wieku, na pewno przyciągną uwagę miłośników dawnych czasów.
Bar Pierożek
Bar Pierożek przy ul. Łaskiej 70 jest firmą rodzinną funkcjonującą w Pabianicach już od ponad 30 lat. W menu lokalu znajdziecie przede wszystkim tradycyjne dania kuchni polskiej takie jak: flaki wołowe, grzybowa z makaronem czy barszcz czerwony z ziemniakami. Posiłek możecie zjeść na miejscu lub zamówić z dostawą do domu.
Kawiarnia, Palarnia Kawy Coffee House
W Coffee House znajdziecie ciasta i ciasteczka domowe, torty okolicznościowe, herbaty oraz kawy smakowe. Kawiarnia powstała w 2003 roku od początku swojego powstania zajmuje się produkcją wypieków domowych, korzystają jedynie z naturalnych składników. Jak głosi motto lokalu: "dobra kawa i dobre ciasto to podstawa naszej działalności". Kawiarnia oferuje również odwiedzającym, kawę zieloną, która jest wypiekana na miejscu, w specjalnym piecu. Lokale znajdują się przy ul. Bolesława Nawrockiego 13A, Stefana kard. Wyszyńskiego 2 i Wileńska 34.
Osada Rybacka Sereczyn
Jeśli macie ochotę na potrawy z ryby koniecznie musicie zajrzeć do Osady Rybackiej Sereczyn. Wyjątkowa restauracja położona na obrzeżach miasta Pabianic, położona jest wokół malowniczych stawów, łąk i lasu. Specjalnościom restauracji są ryby pływające w stawie, które są wyławiane zaraz przed podaniem na talerz. Ponadto lokal oferuje również swoje własne wyroby takie jak: Paprykarz Sereczyński, kiełbasa z amura oraz gulasz z dziczyzny. Osadę znajdziecie przy ul. Granicznej 46.
Restauracja Przędzalnia
Restauracja Przędzalnia w Hotelu Fabryka Wełny & SPA przy ul. Zamkowej 2 oferuje odwiedzającym oprócz stałej karty menu, w której znajdziecie takie pozycje jak udon z wołowiną, stek wołowy czy Ravoli, specjalne dania kuchni wegetariańskiej i bezglutenowej. Dodatkowo menu wzbogacana jest regularnie o sezonowe i okolicznościowe specjały Szefa Kuchni i jego zespołu. Jak mówią właściciele: "Walory potraw podkreślają pofabryczne wnętrze Przędzalni, gdzie ponad stuletnia historia łączy się z nowoczesnym wystrojem".CZYTAJ TAKŻE: 10 najciekawszych miejsc w Pabianicach. Sprawdź co najlepiej zobaczyć przy okazji wycieczki do miasta
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.