Owoce morza motywem przewodnim festiwalu Coolinaria
Od czwartku 28 kwietnia do niedzieli 1 maja w pięciu restauracjach pod numerem 89 przy ul. Piotrkowskiej spróbujecie wyjątkowych dań pachnących morzem. Motywem przewodnim tegorocznej wiosennej edycji Coolinariów są owoce morza.W restauracjach Bella Napoli, Hamra, House of Sushi, Las Tablas Tapas Bar i Lepione Pieczone do niedzieli goście skosztują festiwalowych propozycji przygotowanych specjalnie z myślą o tej okazji. Okolicznościowe menu będzie dostępne w cenie 35 zł. Dopełnienie kulinarnego święta stanowi degustacja wina dobranego przez sommelierów do konkretnych dań.
Festiwalowa atmosfera przeniesie się również na podwórko ul. Piotrkowskiej 89. Tam goście będą mogli odprężyć się w specjalnej strefie relaksu, w której czekają na nich leżaki i prosecco bar. Od piątku do niedzieli między 16:00 a 23:00 wydarzenie uświetni występ gitarzysty Adama Zajdela.
Na niedzielę w godzinach 12:00 – 15:00 zaplanowano atrakcje dla dzieci. W tym czasie dorośli uczestnicy festiwalu podziwiać będą wystawione włoskie skutery Vespa; zyskają możliwość wzięcia udziału w konkursie, którego wygraną będzie skuter Vespa na weekend.
Zdjęcia festiwalowych dań umieściliśmy w naszej galerii.
CZYTAJ TAKŻE >>> Słodka majówka na Piotrkowskiej. Moc atrakcji dla uczestników Festiwalu Czekolady i Słodyczy!
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.