Festiwal Azjatycki na Piotrkowskiej w Łodzi
Jak informują organizatorzy, Festiwal Azjatycki to wydarzenie, które łączący w jednym miejscu wiele kultur oraz kuchni prosto z Azji.
- Nasze targi to miejsce, w którym goście mogą spróbować azjatyckich smaków, mogą przeżyć nowe doznania kulinarne oraz zaczerpnąć inspiracje, które powtórzą w swojej kuchni. Miłośnicy kuchni bliskiego i dalekiego wschodu mają okazję spróbować aromatycznego curry, pad thai, udonu, pysznych i wielosmakowych zup pho czy ramenu, pysznych i świeżych wyrobów z gruzińskich piekarni, apetycznych pierożków dim sum z różnym nadzieniem, delikatnego sushi oraz wiele więcej - czytamy w komunikacie prasowym.
Łodzianie mogą także spróbować deserów w wersji azjatyckiej z dodatkami matchy czy egzotycznych owoców.
- Jesteśmy z Warszawy. To nasza kolejna wizyta w Łodzi. Łodzianie są świetnymi klientami, za każdym razem jak tu jesteśmy, to widzimy, jak Łódź pięknie się zmienia - mówi Dorota Mosz, właścicielka Otomańskiej Pokusy. - Oferujemy słodkości tureckie. Sami produkujemy baklawę, a chałwy i rachatłukum. Nasza chałwa jest pyszna. Zawiera 60 % sezamu i nie ma syropu glukozowo-fruktozowego. Jedząc taką chałwę można nie mieć wyrzutów sumienia - dodaje właścicielka.
Wśród wystawców Festiwalu Azjatyckiego w Łodzi znaleźli się także Kung Fu Kimchi.
- Nie prowadzimy restauracji. Pojawiamy się wyłącznie na festiwalach. Co najchętniej kupują łodzianie? pierożki z krewetkami i kimchi z boczkiem - mówi Monika Kałużna z Kung Fu Kimchi.
Festiwal trwa do niedzieli 1 maja do godz. 18.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.