reklama
reklama

Festiwal Azjatycki w Odlewni na Piotrkowskiej w Łodzi. Na widok tych specjałów zrobisz się głodny [zdjęcia]

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Festiwal Azjatycki w Odlewni na Piotrkowskiej w Łodzi. Na widok tych specjałów zrobisz się głodny [zdjęcia] - Zdjęcie główne
reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Foodlovers ŁódźPierożki z krewetkami, chałwy tureckie, sajgonki i wiele innych specjałów, zarówno słodkich, jak i wytrawnych. W Odlewni przy Piotrkowskiej w Łodzi zorganizowano Festiwal Azjatycki. Mieszkańcy licznie odwiedzili to miejsce, najwyraźniej w Łodzi nie brakuje miłośników azjatyckiego jedzenia.
reklama

Festiwal Azjatycki na Piotrkowskiej w Łodzi

Jak informują organizatorzy, Festiwal Azjatycki to wydarzenie, które łączący w jednym miejscu wiele kultur oraz kuchni prosto z Azji.

- Nasze targi to miejsce, w którym goście mogą spróbować azjatyckich smaków, mogą przeżyć nowe doznania kulinarne oraz zaczerpnąć inspiracje, które powtórzą w swojej kuchni. Miłośnicy kuchni bliskiego i dalekiego wschodu mają okazję spróbować aromatycznego curry, pad thai, udonu, pysznych i wielosmakowych zup pho czy ramenu, pysznych i świeżych wyrobów z gruzińskich piekarni, apetycznych pierożków dim sum z różnym nadzieniem, delikatnego sushi oraz wiele więcej - czytamy w komunikacie prasowym.

reklama

Łodzianie mogą także spróbować deserów w wersji azjatyckiej z dodatkami matchy czy egzotycznych owoców.

- Jesteśmy z Warszawy. To nasza kolejna wizyta w Łodzi. Łodzianie są świetnymi klientami, za każdym razem jak tu jesteśmy, to widzimy, jak Łódź pięknie się zmienia - mówi Dorota Mosz, właścicielka Otomańskiej Pokusy. - Oferujemy słodkości tureckie. Sami produkujemy baklawę, a chałwy i rachatłukum. Nasza chałwa jest pyszna. Zawiera 60 % sezamu i nie ma syropu glukozowo-fruktozowego. Jedząc taką chałwę można nie mieć wyrzutów sumienia - dodaje właścicielka.

Wśród wystawców Festiwalu Azjatyckiego w Łodzi znaleźli się także Kung Fu Kimchi.

- Nie prowadzimy restauracji. Pojawiamy się wyłącznie na festiwalach. Co najchętniej kupują łodzianie? pierożki z krewetkami i kimchi z boczkiem - mówi Monika Kałużna z Kung Fu Kimchi.

reklama

Festiwal trwa do niedzieli 1 maja do godz. 18.

 

 

reklama
reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

Lubisz newsy na naszym portalu? Załóż bezpłatne konto, aby czytać ekskluzywne materiały z Łodzi i okolic.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama