Łodzianie spróbują ponad 20 propozycji deserowych. Festiwal Czekolady i Kawy rusza 1 kwietnia
Piątek to chyba najlepszy dzień, by rozpocząć festiwal poświęcony jedzeniu. Od 1 kwietnia w łódzkich kawiarniach i restauracjach znajdziemy specjalne propozycje dań skomponowanych z myślą o amatorach kawy i słodyczy. W trakcie tegorocznej edycji Festiwalu Czekolady i Kawy zyskamy możliwość spróbowania ponad 20 wyjątkowych czekoladowych deserów i oryginalnie przygotowanych kawowych koktajli.Mimo początkowych wątpliwości związanych z sytuacją na Ukrainie, twórcy Festiwalu postanowili nie rezygnować z organizacji imprezy. Aby okazać solidarność z naszym wschodnim sąsiadem zmodyfikowano zasady udziału w wydarzeniu. Zrezygnowano z pobierania od restauracji opłaty wpisowej, zamiast tego warunkiem udziału jest wpłata na rzecz dowolnej organizacji wspierającej Ukrainę.
W ramach festiwalu odbędą się wydarzenia towarzyszące. Organizatorzy zachęcają do wzięcia udziału w konkursach dla restauratorów i gości, wieczorze z czekoladowymi koktajlami, lodowo-czekoladowym weekendzie i dwiema odsłonami warsztatów kawowych.
Jakie festiwalowe propozycje przygotowały łódzkie lokale? Sprawdźcie w naszej galerii.
Komentarze (0)