reklama
reklama

Wielki sukces łódzkiej restauracji. Ich kucharze dołączyli do elitarnego grona i otrzymali specjalną odznakę

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Wielki sukces łódzkiej restauracji. Ich kucharze dołączyli do elitarnego grona i otrzymali specjalną odznakę - Zdjęcie główne
Zobacz
galerię
3
zdjęć

reklama
Udostępnij na:
Facebook
Foodlovers Łódź Sushimasterzy z restauracji Sendai sushi & ramen uzyskali prestiżowy certyfikat zatwierdzony przez rząd Japonii.
reklama

Jeżeli lubicie sushi, to możecie mieć pewność, że w tej restauracji zlokalizowanej w Monopolis przy Kopcińskiego 62, zjecie jedno z lepszych. Jej sushimasterzy otrzymali ostatnio certyfikaty wydawane przez All Japan Sushi Association. Uzyskanie dokumentu Sushi Proficiency jest potwierdzeniem wyjątkowych umiejętności kucharzy oraz przestrzegania najwyższych standardów bezpieczeństwa pracy.

Certyfikat uznany przez rząd Japonii. Kucharze w restauracji w Monopolis ze specjalną oznaką 

Sushi w Japonii to niemal świętość. Jej podstawą jest dobrej jakości surowa ryba, ryż, nori, warzywa, sos sojowy i wasabi. Mówi się, że to jedno z najzdrowszych dań świata, a nie od dziś wiadomo, że mieszkańcy kraju kwitnącej wiśni, mogą cieszyć się długowiecznością. Nie ma się więc co dziwić, że tak dużą wagę przywiązują, do tego, w jaki sposób przygotowuje się ich danie narodowe.

Zdaniem wielu Japończyków najlepsze sushi zjemy w Japonii. Trzeba jednak zauważyć, że  coraz więcej restauracji poza granicami tego państwa, może cieszyć się ich uznaniem. Jedną z nich mamy również w Łodzi. Mowa o Sendai sushi & ramen, której sushimasterzy Łukasz i Filip, otrzymali prestiżowy certyfikat Sushi Proficiency, który został zatwierdzony przez rząd Japonii. Jest on przyznawany przez All Japan Sushi Association. 

Posiadanie tego certyfikatu uprawnia ich do noszenia specjalnej odznaki, która jest symbolem ich profesjonalizmu i zaangażowania w sztukę przygotowywania sushi. Jesteśmy niezwykle dumni z ich osiągnięcia i zapraszamy Was do odwiedzenia nas, aby spróbować wyjątkowych dzieł stworzonych przez naszych certyfikowanych sushimasterów - zachęca restauracja w Monopolis. 
Łódzcy sushimasterzy uzyskując to wyróżnienie, dołączyli do zaszczytnego i elitarnego grona certyfikowanych kucharzy sushi na całym świecie.
 
 
All Japan Sushi Association to miejsce, w którym kucharze uczą się najwyższej klasy technik pod okiem profesjonalistów zajmujących się kuchnią japońską od wielu lat. Szkolenia prowadzone są przez kucharzy z wieloletnim doświadczeniem.
 
(fot. arch. Sendai sushi & ramen) 

reklama
WRÓĆ DO ARTYKUŁU
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

Lubisz newsy na naszym portalu? Załóż bezpłatne konto, aby czytać ekskluzywne materiały z Łodzi i okolic.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama