Jeżeli lubicie sushi, to możecie mieć pewność, że w tej restauracji zlokalizowanej w Monopolis przy Kopcińskiego 62, zjecie jedno z lepszych. Jej sushimasterzy otrzymali ostatnio certyfikaty wydawane przez All Japan Sushi Association. Uzyskanie dokumentu Sushi Proficiency jest potwierdzeniem wyjątkowych umiejętności kucharzy oraz przestrzegania najwyższych standardów bezpieczeństwa pracy.
Certyfikat uznany przez rząd Japonii. Kucharze w restauracji w Monopolis ze specjalną oznaką
Sushi w Japonii to niemal świętość. Jej podstawą jest dobrej jakości surowa ryba, ryż, nori, warzywa, sos sojowy i wasabi. Mówi się, że to jedno z najzdrowszych dań świata, a nie od dziś wiadomo, że mieszkańcy kraju kwitnącej wiśni, mogą cieszyć się długowiecznością. Nie ma się więc co dziwić, że tak dużą wagę przywiązują, do tego, w jaki sposób przygotowuje się ich danie narodowe.Zdaniem wielu Japończyków najlepsze sushi zjemy w Japonii. Trzeba jednak zauważyć, że coraz więcej restauracji poza granicami tego państwa, może cieszyć się ich uznaniem. Jedną z nich mamy również w Łodzi. Mowa o Sendai sushi & ramen, której sushimasterzy Łukasz i Filip, otrzymali prestiżowy certyfikat Sushi Proficiency, który został zatwierdzony przez rząd Japonii. Jest on przyznawany przez All Japan Sushi Association.
Posiadanie tego certyfikatu uprawnia ich do noszenia specjalnej odznaki, która jest symbolem ich profesjonalizmu i zaangażowania w sztukę przygotowywania sushi. Jesteśmy niezwykle dumni z ich osiągnięcia i zapraszamy Was do odwiedzenia nas, aby spróbować wyjątkowych dzieł stworzonych przez naszych certyfikowanych sushimasterów - zachęca restauracja w Monopolis.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.