Za nami kolejny odcinek programu kulinarnego show. W czwartym odcinku 12. edycji kucharze mieli zadanie plenerowe. Wykonywali je pod Wawelem w Krakowie. Tym razem musieli sobie poradzić z gotowaniem w furgonetkach, które były punktami wydawania jedzenia.
Anna Brand z Łodzi w Masterchefie. Koło jej dań nie można przejść obojętnie
Na placu stanęły trzy food trucki, które oferowały trzy różne kuchnie: polską - z zapiekankami, amerykańską- z burgerami oraz azjatycką - z pad thaiem. Drużyny, miały za zadanie wydać dokładnie 100 porcji mięsnych oraz 100 porcji wegetariańskich, by wykarmić łącznie 100 osób.O zwycięstwie w foodtruckowym zadaniu decydowali nie tylko jurorzy, ale również zaproszeni do degustacji goście. Ania wraz ze swoją drużyną czerwonych miała za zadanie wykonanie potraw polskich. Musiały to być dania wyjątkowe, które zachwycą smakoszy, ale również takie, które zazwyczaj są serwowane w tego typu miejscach.
Konkurencję tę udało się wygrać drużynie żółtych, która przygotowywał potrawy amerykański. W ramach nagrody otrzymali on vouchery na warsztaty kulinarne. Pozostali musieli wziąć udział w dogrywce, która była rundą eliminacyjną. O pozostanie w programie walczyła również łodzianka - Anna Brandt. Fotografka przygotowała kotleciki jagnięce, które podała z puree ziemniaczanym i marchewkowym, grillowanymi warzywami oraz sosem miętowo- rozmarynowym. Jej danie tak zachwyciło jury, że znalazła się w gronie trzech wyróżnionych osób czwartego odcinka.
To kolejny raz, kiedy doceniono jej potrawy. Już w pierwszym odcinku show pani Anna dała popis swoich umiejętności i przyrządziła drożdżową babkę, której smak ujął nie tylko Magdę Gessler, ale również pozostałych członków jury.
Czyta więcej: Jej babka drożdżowa była najlepsza! Anna Brandt z Łodzi oczarowała jurorów "Masterchefa"
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.