reklama
reklama

Anna Brandt ponownie doceniona przez jury. Kolejna statuetka Masterchefa trafi do Łodzi?

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Anna Brandt ponownie doceniona przez jury. Kolejna statuetka Masterchefa trafi do Łodzi? - Zdjęcie główne
Zobacz
galerię
4
zdjęć

reklama
Udostępnij na:
Facebook
Łódź po godzinach Jury Masterchefa doceniło kolejne dani przygotowane przez łodziankę. Wcześniej zachwycili się jej babką drożdżową, a teraz kotlecikami jagnięcymi podanymi z puree ziemniaczanym i marchewkowym, grillowanymi warzywami oraz sosem miętowo-rozmarynowym.
reklama

Za nami kolejny odcinek programu kulinarnego show. W czwartym odcinku 12. edycji kucharze mieli zadanie plenerowe. Wykonywali je pod Wawelem w Krakowie. Tym razem musieli sobie poradzić z gotowaniem w furgonetkach, które były punktami wydawania jedzenia.

Anna Brand z Łodzi w Masterchefie. Koło jej dań nie można przejść obojętnie

Na placu stanęły trzy food trucki, które oferowały trzy różne kuchnie: polską - z zapiekankami, amerykańską- z burgerami oraz azjatycką - z pad thaiem. Drużyny, miały za zadanie wydać dokładnie 100 porcji mięsnych oraz 100 porcji wegetariańskich, by wykarmić łącznie 100 osób. 

O zwycięstwie w foodtruckowym zadaniu decydowali nie tylko jurorzy, ale również zaproszeni do degustacji goście. Ania wraz ze swoją drużyną czerwonych miała za zadanie wykonanie potraw polskich. Musiały to być dania wyjątkowe, które zachwycą smakoszy, ale również takie, które zazwyczaj są serwowane w tego typu miejscach. 

Konkurencję tę udało się wygrać drużynie żółtych, która przygotowywał potrawy amerykański. W ramach nagrody otrzymali on vouchery na warsztaty kulinarne.  Pozostali musieli wziąć udział w dogrywce, która była rundą eliminacyjną. O pozostanie w programie walczyła również łodzianka - Anna Brandt. Fotografka przygotowała kotleciki jagnięce, które podała z puree ziemniaczanym i marchewkowym, grillowanymi warzywami oraz sosem miętowo- rozmarynowym. Jej danie tak zachwyciło jury, że znalazła się w gronie trzech wyróżnionych osób czwartego odcinka. 

To kolejny raz, kiedy doceniono jej potrawy.  Już w pierwszym odcinku show pani Anna dała popis swoich umiejętności i przyrządziła drożdżową babkę, której smak ujął nie tylko Magdę Gessler, ale również pozostałych członków jury. 

 

WRÓĆ DO ARTYKUŁU
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

Lubisz newsy na naszym portalu? Załóż bezpłatne konto, aby czytać ekskluzywne materiały z Łodzi i okolic.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama