reklama
reklama

Na OFF Piotrkowska otworzyła się Steakownia. Mięsożercy będą zachwyceni [ZDJĘCIA]

Opublikowano:
Autor: | Zdjęcie: nadesłane

Na OFF Piotrkowska otworzyła się Steakownia. Mięsożercy będą zachwyceni [ZDJĘCIA] - Zdjęcie główne
Zobacz
galerię
4
zdjęć

Steakownia to miejsce dla znawców i wielbicieli wołowiny. Znajdziemy tu steki i burgery, ale nie tylko. | foto nadesłane

reklama
Udostępnij na:
Facebook
Łódź po godzinachPrzybywa miejsc kulinarnych na mapie Łodzi. Tym razem powstała restauracja z myślą o miłośnikach mięsa - Steakownia. Już działa na terenie OFF Piotrkowska.
Reklama lokalna
reklama

Steakownia to miejsce dla znawców i wielbicieli wołowiny. Znajdziemy tu steki i burgery, ale nie tylko. 

Steakownia działa już na OFFie

Właściciele Steakowni pochodzą z Warmii, ale mają również swoje lokale w Gdańsku, Warszawie i Wrocławiu.

– Stawiamy na prostotę, ale i doskonałość – wybieramy najlepsze mięso, dbamy o odpowiednie sezonowanie i serwujemy je w formie, która podkreśla jego naturalny smak. OFF to miejsce dla ludzi, którzy szukają jakości i unikalnych doznań kulinarnych, więc cieszymy się, że możemy tu być i wprowadzić naszą filozofię na talerze naszych gości 

– mówią właściciele restauracji.

Dodają, że specjalnością lokalu są steki z sezonowej wołowiny. Są też makarony i sałatki, np. tagliatelle z grillowaną dojrzewającą polędwicą Chateaubriand w sosie truflowym czy też tatary lub carpaccio wołowe.

Steakownia zajmuje lokal o pow. blisko 120 metrów kwadratowych, tuż obok Teatru Komedii Impro. Jej wnętrze idealnie wpisuje się w klimat OFFa. Restauracja jest dziewiątą przestrzenią gastronomiczną w tym miejscu.

– Wizytę u nas zamienić można w prawdziwą kulinarną podróż. W menu tutejszych restauracji znaleźć można zarówno lekką bliskowschodnią szakszukę, stek z selera z bimbi, prawdziwe guacamole, ale też aromatyczny i sycący mistrzowski ramen czy swojską zalewajkę. Różnorodność i kreatywność to znak rozpoznawczy całego OFFa 

– mówi Michalina Jasiak z zespołu OPG Property Professionals, zarządzającego OFF Piotrkowska Center.

Steakownia to kolejny ukłon w kierunku osób, które lubią jeść mięso. W lipcu w Manufakturze otworzyła się Rebernia, w której można zjeść żeberka.

Są także warzywa z grilla, sery, pieczone ziemniaki. Co ciekawe, w lokalu nie dostaniemy sztućców. Tutaj je się rękoma. Goście mają za to do dyspozycji duże umywalki na sali.

reklama
WRÓĆ DO ARTYKUŁU
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

Lubisz newsy na naszym portalu? Załóż bezpłatne konto, aby czytać ekskluzywne materiały z Łodzi i okolic.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama