Pizzeria Antonio działa od 1998 roku. Otworzył ją brat pani Beaty. Lokal mieścił się wówczas przy Gdańskiej. Na Koziny przeniósł się trzy lata później. Dlaczego Antonio?
- Syn brata, a zatem mój bratek ma na imię Antoni
- tłumaczy Beata Miłosz, właścicielka.
Kuchenne Rewolucje na Kozinach w Łodzi
Brat kobiety po Antonio otwierał też inne restauracje w Łodzi, m.in. przy Piotrkowskiej Łagiewnickiej czy Jaracza. Można powiedzieć, że on wkręcił rodzinę w gastronomię.W ostatnim czasie w pizzerii Antonio nie działo się dobrze.
- Ruch spadł, ja się wypaliłam, chciałam zamknąć lokal. Do programu "Kuchenne Rewolucje" zgłosiły nas moje dzieci, syn i córka. O fakcie powiedziały mi dopiero, gdy okazało się, że ekipa TVN jest zainteresowana przyjazdem do nas
- opowiada pani Beata.
Przyjazd Magdy Gessler wiązał się dla ekipy pizzerii Antonio z ogromnymi emocjami i pełną adrenaliną, a także z pracą przez kilkanaście godzin na dobę.
- Rewolucje mieliśmy od wtorku do czwartku. W piątek się nie otworzyliśmy. Finałowa kolacja skończyła się około północy. Ja byłam w domu o 4 nad ranem
- dodaje łodzianka.
Co się zmieniło? Po pierwsze wystrój. Wcześniej dominowały w nim brązy, teraz są kolory żółty i pomarańczowy, do tego fototapety rodem z Włoch.
- Zmieniło się menu. Wcześniej mieliśmy 74 pizze. Teraz trzy według przepisu pani Magdy i dziewięć naszych, do tego krem z pomidorów i deska serów i wędlin włoskich. Zniknęły też sosy do pizzy, zamiast tego jest tylko oliwa
- dodaje właścicielka.
Nowy wystrój, nowe menu
Nazwa zmieniła się tylko nieznacznie. Z uwagi na tradycje rodzinne i ponad 20-letnią markę głównym członem jest Antonio, Magda Gessler dodała do niego Ciao Ciao Pizza.W weekend po rewolucji lokal przeżywał prawdziwe oblężenie. Przyjeżdżali do niego mieszkańcy innych osiedli.
Wśród pizz, które wykonywane były pod okiem Magdy Gessler, jest pikantna, z włoskim salami, grillowaną papryką, pomidorkami koktajlowymi, serem włoskim Tallegio i różowymi oliwkami.
Druga propozycja to pizza z włoską wędliną Bresaola (suszona wołowina), czerwoną cebulą, orzechami włoskimi i serem Provolone.
Trzecia pizza opiera się na sosie beszamelowym, jest też szpinak, są rodzynki, ser Gorgonzola, jabłuszka z cynamonem.
Wśród nowości jest też krem ze świeżych pomidorów z serem Mozzarella, pesto i grzankami, a także deska serów i wędlin włoskich, jako przystawka.
Teraz załoga oczekiwać będzie na rewizytę Magdy Gessler za 4-5 tygodni. Odcinek z Antionio Ciao Ciao Pizza zobaczymy w telewizji TVN jesienią.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.