reklama
reklama

W Łodzi otwiera się popularna burgerowania. W menu klasyczne bułki, ale też opcja vege

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor: | Zdjęcie: JCH

W Łodzi otwiera się popularna burgerowania. W menu klasyczne bułki, ale też opcja vege - Zdjęcie główne

Fuzja w Łodzi poinformowała, że rozwija swoją ofertę gastronomiczną | foto JCH

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Łódź po godzinachFuzja poszerza swoją ofertę gastonomiczną. Do grona najemców dołącza znana burgerownia.
reklama

Do grona najemców dołączają dwa nowe lokale – znana śniadaniownia - Bułkę przez Bibułkę oraz Trzykrotny Mistrz Burgerowy. To znana warszawska restauracja, która ma na swoim koncie kilka wygranych ogólnopolskich konkursów na najlepsze burgery.

Klasyczny buger, vega burger i dania premium. W Łodzi otwiera się nowa restauracja 

Aleksandra Kaczorowska, rzecznik prasowy łódzkiej Fuzji, informuje, że nazwa burgerownia zawdzięcza właśnie licznym wygranym  w konkursach. Lokal będzie miał powierzchnie 130 m². 

 - Goście będą mogli spróbować zarówno klasycznych burgerów, jak i dań premium, takich jak TomahawkRib eye czy T-Bone -

reklama

wylicza A. Kaczorowska. 

Ponadto restauracja  będzie oferować również wegetariańskie alternatywy, a także bardziej nietypowe dania, jak szponder sous vide czy ozór wołowy.

Będzie to pierwszy lokal Trzykrotnego Mistrza Burgerowego w Łodzi. Do tej pory, aby zjeść ich dania trzeba było pojechać do Warszawy. 

reklama

(JCH)

To kolejny gastronomiczny na mapie łódzkiej fuzji. 25 września otworzyła się pizzeria i restauracja włoska Sartoria, czyli "zakład krawiecki". -  Przez ten miesiąc goście mogli raczyć się oryginalnymi długo przygotowywanymi pizzami neapolitańskimi i klasycznymi włoskimi makaronami, a także ośmiornicą, popisowym daniem restauracji. Poza ucztą dla ciała miejsce oferuje też ucztę dla oka. Wystrój restauracji koresponduje z włókienniczą historią dawnej fabryki Scheiblerów - opisuje Aleksandra Kaczorowska. 

Jak dodaje, wszystko to za sprawą umieszczonych wszędzie nitek makaronu, które nawiązują do nazwy restauracji.  Lokal zajmuje blisko 415 mkw. powierzchni i poza menu wytrawnym oferuje też klasyczne włoskie desery oraz specjalnie wyselekcjonowane wina.

reklama

(fot. Fuzja)

Przypomnijmy, że w Fuzji  jako pierwsza, swoją działalność rozpoczęła cukiernia DESEO,  renomowana marka, znana z oryginalnych deserów inspirowanych światowymi trendami. 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

Lubisz newsy na naszym portalu? Załóż bezpłatne konto, aby czytać ekskluzywne materiały z Łodzi i okolic.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama