Restauracje oraz firmy cateringowe obsługują często kilkudziesięciu klientów dziennie. Żeby sprostać takiemu wyzwaniu konieczne są odpowiednie urządzenia kuchenne oraz meble dostosowane do zadań specjalnych. Różnego rodzaju podgrzewacze elektryczne, czy kociołki do zup mogą brzmieć dla większości obco, jednak w kuchni restauracyjnej są podstawą sprawnego i szybkiego przygotowania posiłku. Co jeszcze powinno znaleźć się w lokalach gastronomicznych?
- Meble ze stali nierdzewnej - Jakie meble wybrać?
- Piec konwekcyjny - Do czego służy?
- Elektryczne kociołki do zup - Niezbędne do podgrzewania zup
- W co jeszcze warto wyposażyć restaurację?
1. Meble ze stali nierdzewnej - Jakie meble wybrać?
Podstawowym wyposażeniem każdej kuchni są meble. W restauracjach najlepiej sprawdzają się te wykonane ze stali nierdzewnej. Przede wszystkim dlatego, że są odporne na korozję oraz łatwo utrzymać je w czystości. Dodatkowo są one wyjątkowo wytrzymałe i zapewniają kuchni nowoczesny wygląd. Można je dopasować do kuchni każdych rozmiarów.
2. Piec konwekcyjny - Do czego służy?
Piece konwekcyjne to wyjątkowo wygodne w obsłudze urządzenia, które w odpowiedniej temperaturze pozwalają na przygotowanie kilku różnych potraw w tym samym czasie. Dzięki specjalnym filtrom oczyszczającym powietrze z cząsteczek zapachów, smaki i zapachy tych potraw nie mieszają się. Wprawione w ruch ciepłe powietrze sprawia, że potrawy pieką się równomiernie i szybko. W piecu konwekcyjnym można upiec ciasto, mięso, ryby, czy nawet pizzę i pieczywo. Więcej profesjonalnych urządzeń do restauracji można znaleźć na stronie producenta https://hendi.com/pl.
3. Elektryczne kociołki do zup - Niezbędne do podgrzewania zup
Zarówno w firmach cateringowych, jak również restauracjach niezbędnym elementem wyposażenia są kociołki do zup. Kociołki gastronomiczne charakteryzują się przede wszystkim łatwą obsługą. Używa się ich do szybkiego przygotowania i podgrzania zup oraz dań jednogarnkowych, dzięki czemu są idealne na różne przyjęcia. Nie zajmują dużo miejsca, dzięki czemu profesjonalny kociołek używany w restauracji może być również wyposażeniem kuchni domowej.
4. W co jeszcze warto wyposażyć restaurację?
Piec konwekcyjny, czy kociołki do zup to tylko przykładowe urządzenia, w które warto wyposażyć restaurację. Należy pamiętać również o dodatkowych akcesoriach, takich jak solniczki i pieprzniczki. Warto odwiedzić stronę https://hendi.com/pl/bufet-i-artykuly-stolowe/zestawy-do-przypraw, aby zapoznać się z pełną ofertą akcesoriów do restauracji.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.