Reklama
Główna
Najnowsze
Logowanie
Mieszkańcy tego miasta najczęściej dają napiwki. A w którym regionie mieszkają najwięksi skąpcy?
Inspektorzy weszli do restauracji. Zobacz, co tam znaleźli
Cała Łódź zamawia na wynos! Sprawdź, jak pomóc łódzkiej gastronomii w czasach pandemii
Gastronomia ponownie przed widmem bankructwa. Pomoc rządu nie rozwiązuje problemów
Fatalne wiadomości dla branży gastronomicznej. Rząd szykuje dla niej radykalne obostrzenia
Przedsiębiorcy dramatycznie domagają się od rządu ratowania branży gastronomicznej. Większości restauracji grozi bankructwo
Barszcz ukraiński, kieszeń drobiowa z mozzarellą i deser w sumie za ok 10 zł w centrum Łodzi? Tak, to możliwe Kto tak dobrze, wykwintnie i zdrowo karmi w Łodzi? Znamy szczegóły. (...)
Wielka Szama na Arenie, czyli największy zlot foodtruckowy w Łodzi. Zapraszamy! Po wyjątkowo długim oczekiwaniu w domu, chce się wyjść na świeże powietrze, pobawić i zjeść coś dobrego pod chmurką. Idealna okazja do zrealizowania wszystkich tych pragnień nadejdzie już w pierwszy weekend września w Łodzi: to czas Wielkiej Szamy! (...)
Qulinarium. Niezwykła metamorfoza strefy restauracyjnej w Manufakturze. Zobacz! [ZDJĘCIA | WIDEO] Jedna z największych inwestycji w Manufakturze, modernizacja budynku galerii handlowej jest już na finiszu. Najbardziej zmiany zaszły w strefie food court, która nie tylko zyskała nowe oblicze, ale także nową nazwę – Qulinarium. (...)
Wywodząca się z Łodzi marka PizzaPortal.pl ostatecznie przejęta przez globalnego gracza PizzaPortal.pl po 10 latach na polskim rynku ostatecznie zakończyła działalność pod dotychczasową marką. Teraz jej funkcjonalności dostępne są w aplikacji Glovo. Dla nowych użytkowników oznacza to większą gamę dostępnych restauracji, a także możliwość korzystania z usług kurierskich oraz zakupów z (...)
Jedzenie z łódzkiej restauracji, cukierni czy kawiarni za 1/3 ceny? To możliwe. Sprawdź! Łodzianie nie lubią wyrzucać jedzenia. W mieście funkcjonują dwie jadłodzielnie i Banki żywności, teraz arsenał walki z marnowaniem poszerza się o aplikację Too Good To Go. (...)
Piotrkowska pełna nowych smaków. Od kuchni żydowskiej przez włoską po japońską. I wiele innych! [ZDJĘCIA] Restauracja Imber po „Kuchennych Rewolucjach”, Breadnia 2 serwująca śniadania przez cały dzień, a do tego nowa pizzeria, ramenownia i lodziarnia oraz coś specjalnie dla kobiet – lokale z ul. Piotrkowskiej zapraszają gości spragnionych nowości. (...)
Bohaterowie dnia codziennego. Ruszyła kampania „Różne twarze łódzkiej gastronomii” W Łodzi ruszyła kampania outdoorowa, poświęcona twarzom lokalnej gastronomii. To inicjatywa Łódzkiego Centrum Wydarzeń, która ma na celu wsparcie lokali i restauracji w trakcie epidemii. (...)
Restaurant Week Łódź. Startuje największe w Polsce wydarzenie kulinarne. Wszystkie dania za 49 zł [SMACZNE ZDJĘCIA] Wraz z powrotem życia restauracyjnego, startuje także największe w Polsce wydarzenie kulinarne Restaurant Week. Wiosenna edycja potrwa dwa tygodnie od 17 do 30 czerwca. Weźmie w niej udział ponad 300 najciekawszych restauracji z czternastu regionów. Na gości spragnionych najlepszych doświadczeń (...)
Indyjskie curry, japońskie pierożki i libańskie potrawki. Startuje Festiwal Azjatycki w Łodzi! [SPIS RESTAURACJI] Z myślą o wszystkich miłośnikach dobrego jedzenia, a także łódzkich restauratorach, Jemy w Łodzi ogłasza kolejny łódzki internetowy festiwal kulinarny. Jemy w Domu - Festiwal Azjatycki to okazja, by spróbować dań kuchni Azji w wyjątkowych odsłonach, zarówno w domach, jak (...)
W łódzkich parkach pojawią się nowe punkty gastronomiczne. Jest 17 lokalizacji! [MAPY] Od kilku lat w łódzkich parkach przybywa punktów gastronomicznych. W tym roku miasto zaproponowało nowe strefy dla mobilnych kawiarni i food-trucków. (...)
Ciekawa „Antywirusowa Dziesiątka Sfinksa”. Sieć przygotowuje się na otwarcie restauracji Restauracyjna spółka Sfinks Polska, zarządzająca w Łodzi m.in. lokalami Sphinx, Chłopskie Jadło, Piwiarnia Warki i Fabryka Pizzy, opracowała 10 nowych procedur bezpieczeństwa sanitarnego, które będą obowiązywać w lokalach po otwarciu gastronomii. Mają one na celu minimalizować ryzyko nawrotu koronawirusa i (...)