Teraz
+2°
Główna
Najnowsze
Logowanie
15:00
18:00
Nowoczesne wyposażenie gastronomii – co warto mieć?
Off Piotrkowska zmieni się nie do poznania. Znamy pierwszy nowy lokal!
Kultowa śniadaniownia Bułkę przez Bibułkę z lokalem w Łodzi
Czarnomorka i Sartoria wprowadzają się do Fuzji
Mobilna gastronomia – ciekawy pomysł na własny biznes
Niezbędne wyposażenie restauracji
Mieszkańcy tego miasta najczęściej dają napiwki. A w którym regionie mieszkają najwięksi skąpcy? Jeżeli planujecie zatrudnienie w gastronomii lub też w hotelarstwie, warto wiedzieć, gdzie spotkanie klientów, którzy dają największe napiwki. (...)
Inspektorzy weszli do restauracji. Zobacz, co tam znaleźli Krótko przed wakacjami inspektorzy Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów rozpoczęli kontrolę restauracji i barów w pobliżu dworców, przystanków i autostrad. Teraz opublikowali raport, w którym wyliczyli przewinienia, jakie tam znaleźli. Niespodzianek nie ma: tu nałożą nam zbyt mało, tam (...)
Cała Łódź zamawia na wynos! Sprawdź, jak pomóc łódzkiej gastronomii w czasach pandemii Niektóre restauracje z trudem dźwignęły się po pierwszym kryzysie, jaki nastąpił w marcu br. Kolejne ograniczenia działalności w odpowiedzi na pandemię mogą doprowadzić do jeszcze poważniejszej zapaści branży gastronomicznej. (...)
Gastronomia ponownie przed widmem bankructwa. Pomoc rządu nie rozwiązuje problemów Branża gastronomiczna krótko miała możliwość prowadzenia biznesu. Już pierwszy lockdown spowodował spadek obrotów rzędu 80–90 proc., a przez wakacje restauratorom nie udało się odrobić strat. Branża spodziewa się, że nowy lockdown potrwa co najmniej do końca roku, a wiele firm go nie przetrzyma. (...)