„Pan Precel” to koncept gastronomiczny, który można wpisać w bardzo modny, miejski trend, tzw. street food. I tutaj warto podkreślić, że nie należy mylić go z fast foodem! W konceptach typu street food chodzi przede wszystkim o podanie pysznej, przygotowywanej na miejscu przekąski, którą klient po prostu może wziąć w rękę i zjeść podczas przemierzania pieszo miasta.
Pan Precel – tutaj każdy znajdzie smak dla siebie
I choć większości z nas precle kojarzą się z fantazyjnie zakręconymi ósemkami z pieczywa, obsypanymi solą, sezamem lub makiem, to po wizycie u Pana Precla to wyobrażenie całkowicie ulegnie zmianie. Założyciele Pana Precle podeszli do tematu precli kreatywnie, stąd można kupić tutaj wspomniane wcześniej precle tradycyjne, ale także precle na słodko, precle wytrawne, precle nadziewane mięsne oraz oczywiście precle nadziewane wegetariańskie.
Zatem, jakiego precla wybrać? W menu znajduje się aż 100 różnych wariacji serwowania precli! Każdego dnia, oprócz preclowych klasyków dostępnych codziennie, wypiekane są dwa precle dnia. Od tych słodkich z nadzieniem o smaku szarlotki czy borówki, przez te ze słodką polewą z mlecznej lub białej czekolady obsypane kokosem lub orzechami. Miłośnicy kuchni świata znajdą tutaj pieczywo preclowe w wersji włoskiej, meksykańskiej, greckiej, a nawet francuskiej. Wegetarianie natomiast mogą sięgnąć po precle z nadzieniem ze świeżym szpinakiem i pomidorami lub pieczarkami z serem mozzarella.
Bez konserwantów i ulepszaczy! Samo dobro!
Jak przekonuje Cristina Niewiadomska z Pana Precla, misją Pana Precla jest to, aby każdy znalazł tutaj precla w swoich ulubionych wersjach i smakach. I co najważniejsze, ma to być pożywna, szybka, ale też zdrowa przekąska.
- Nasze precle są obwarzane w wodzie i pieczone w piecu, zatem jest to tradycyjny i zdrowy sposób przygotowywania. W procesie wyrabiania ciasta nie używamy żadnych spulchniaczy i ulepszaczy, ani żadnych konserwantów. Ciasto przygotowywane jest na bieżąco, zatem precle zawsze są świeże, chrupiące i pachnące. Precle wypiekamy na miejscu, według naszego przepisu, który jest z nami od ponad 10 lat – bo właśnie tyle już pieczemy nasze precle we Wrocławiu. Naszą misją jest, aby naszym klientom serwować smaczne przekąski, po które będą chętnie wracali podczas każdej wizyty na ulicy Piotrkowskiej - podkreśla Cristina Niewiadomska, właścicielka firmy.
Precel za darmo z okazji otwarcia 24 lutego!
Podobno nie ma nic za darmo, a u Pana Precla jest! Z okazji wielkiego otwarcia pierwszego lokalu Pan Precel w Łodzi, każdy kto odwiedzi tego dnia Pana Precla, otrzyma precla gratis! Dodatkowo, jeśli polubi profil firmy na Facebooku lub Instagramie otrzyma kolejnego gratisowego precla!
Po pysznego, ciepłego precla możecie udać się codziennie, również w niedzielę. Lokal znajduje się przy ulicy Piotrkowskiej 115-119.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.