reklama
reklama

Ciekawa „Antywirusowa Dziesiątka Sfinksa”. Sieć przygotowuje się na otwarcie restauracji

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Ciekawa „Antywirusowa Dziesiątka Sfinksa”. Sieć przygotowuje się na otwarcie restauracji - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości ŁódźRestauracyjna spółka Sfinks Polska, zarządzająca w Łodzi m.in. lokalami Sphinx, Chłopskie Jadło, Piwiarnia Warki i Fabryka Pizzy, opracowała 10 nowych procedur bezpieczeństwa sanitarnego, które będą obowiązywać w lokalach po otwarciu gastronomii. Mają one na celu minimalizować ryzyko nawrotu koronawirusa i zwiększać bezpieczeństwo gości, a także pracowników restauracji.
reklama

Zależy nam na tym, aby nasze restauracje były strefami wolnymi od koronawirusa oraz żeby były to miejsca bezpieczne dla naszych gości i pracowników. Stąd „ Antywirusowa Dziesiątka Sfinksa” – mówi Dorota Cacek, wiceprezes zarządu Sfinks Polska.

!reklama!

W ramach „Antywirusowej Dziesiątki Sfinksa” poza obowiązującymi dotychczas zasadami w zakresie czystości, higieny oraz bezpieczeństwa firma wdroży we wszystkich sieciach dodatkowe procedury:

1. Stoliki będą dezynfekowane po każdym gościu oraz w dowolnym momencie na prośbę gości.
2. Kelnerzy i kucharze będą mieli obowiązek noszenia maseczek i rękawiczek.
3. Restauracje zapewnią gościom płyn dezynfekujący w toaletach oraz w widocznym miejscu na sali konsumpcyjnej.
4. Karty menu będą dezynfekowane po każdym użyciu.
5. Na prośbę gościa udostępniane będą jednorazowe sztućce.
6. Przyprawy będą serwowane w jednorazowych opakowaniach.
7. Naczynia i sztućce będą podwójnie wyparzane i dezynfekowane.
8. Pracownicy restauracji przystąpią do pracy po codziennym pomiarze temperatury.
9. Wszystkie klamki oraz włączniki w restauracji będą dezynfekowane kilka razy dziennie.
10. Liczba audytów bezpieczeństwa zostanie podwojona w całej sieci.

reklama

- „Antywirusowa Dziesiątka Sfinksa” to efekt pracy zespołów wewnętrznych, dostawców oraz konsultacji z ekspertami zewnętrznymi. Już teraz kończymy przygotowania w zakresie zapewnienia środków dezynfekcyjnych i środków ochrony dla pracowników oraz przeprowadzenia cyklu szkoleń dla restauratorów i personelu – mówi Dorota Cacek.

Źródło: mat. prasowe

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

Lubisz newsy na naszym portalu? Załóż bezpłatne konto, aby czytać ekskluzywne materiały z Łodzi i okolic.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama