reklama
reklama

Czy zjadłbyś żywą ośmiornicę? Kontrowersyjne smaki Korei Południowej

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości Łódź Korea Południowa ma do zaoferowania naprawdę sporo ciekawych dań, smaków i przysmaków jak bibimpap, hottoeki czy bingsu. A ryż czy nudle w ich wydaniu są bardzo smaczne i nie okrutnie ostre, jak nas straszono. Dlatego też kuchnia koreańska zdążyła wysoko uplasować się w naszym rankingu pośród tych, których dotąd próbowaliśmy.
reklama

Można tu również spróbować czegoś bardziej oryginalnego - może nawet ekstrawaganckiego - jak np. "żywa" ośmiornica, której macki wiją się po talerzu, jeszcze dobre kilka minut po tym, jak ten serwowany jest przez kelnera. I o ile w Azji różnego rodzaju owady czy skorpiony sprzedawane są bardziej by zaspokoić ciekawość żądnych przygód turystów, tak surową ośmiornicę w Korei faktycznie się jada.


Dominik, ze swoim zamiłowaniem do próbowania nietuzinkowych potraw, spróbował i takiej właśnie ośmiornicy. Czy wywarła na nim szokujące wrażenie, czy faktycznie można się nią udusić, ile taka ekstrawagancja kosztuje oraz jakie jeszcze kontrowersyjne potrawy trafiają na koreańskie stoły dowiecie się z powyższej wideo-relacji.

reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

Lubisz newsy na naszym portalu? Załóż bezpłatne konto, aby czytać ekskluzywne materiały z Łodzi i okolic.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama