Zahir Kebab ma już 20 lokali w samej Łodzi. Niebawem pojawią się kolejne
Jednym z liderów gastronomicznego rynku kebabów w Łodzi są restauracje Zahir Kebab. To chyba najpopularniejsza marka serwująca te pochodzące z Turcji dania.!reklama!
W Łodzi działa obecnie 20 lokali Zahir Kebab. Poza Łodzią, w aglomeracji łódzkiej, Zahir Kebab można znaleźć w Pabianicach, Zgierzu, Konstantynowie Łódzkim oraz Koluszkach.
Co ciekawe, mimo ostatnich trudnych miesięcy dla branży gastronomicznej, Zahir Kebab planuje otwarcie kolejnych lokali.
- Ludzie dopytują się w mediach społecznościowych, kiedy pojawimy się lub kiedy otworzymy kolejny lokal w ich mieście, dlatego chcąc zaspokoić zapotrzebowania naszych klientów w planach mamy otwarcie kolejnych lokali, m.in. w Łodzi - mówi w rozmowie z TuŁódź.pl Łukasz Motylewski reprezentujący markę Zahir Kebab.
Kebaby robią furorę w Łodzi. Gdzie tkwi ich przepis na sukces?
Lokalami, które łodzianie odwiedzają bardzo chętnie, nie tylko wieczorami, są restauracje serwujące kebaby. Skąd wśród mieszkańców naszego miasta moda na kebaby?Wśród zalet kebabów, które są wymienne najczęściej, występują m.in. niska cena oraz możliwość zjedzenia posiłku „w biegu”. To jednak nie wszystko.
- Polacy lubią się porządnie najeść. Kebab jest szybkim, sycącym i tanim posiłkiem, co sprawia że jest jedną z najchętniej wybieranych dań na mieście. Można po niego sięgnąć w drodze do pracy, w trakcie imprezy lub przerwy między zajęciami. Najbardziej popularną propozycją w naszym menu jest Rollo w najróżniejszych wersjach – klasycznej, z serem, amerykańskiej (z frytkami w środku), wegetariańskiej z falafelem, fit, czy ze szpinakiem - tłumaczy Łukasz Motylewski.
Jego opinia znajduje potwierdzenie w słowach naszego innego rozmówcy.
- Lokale serwujące kebaby są zdecydowanie jednym z najatrakcyjniejszych miejsc do kupienia jedzenia. Kebab jest pożywny, stosunek ceny do jakości również jest satysfakcjonujący. Do tego kebaba można zjeść zarówno w lokalu na miejscu, we własnym mieszkaniu (łatwo go spakować), jak w drodze idąc ulicą. Dzięki temu otrzymujemy całą listę plusów jedzenia kebaba, o którym inne potrawy mogą pomarzyć. Niech żyją kebaby - twierdzi pan Marcin, który zdradził, że kebaba z lokalu na Piotrkowskiej je średnio dwa razy w tygodniu.
A Wy jak często jadacie kebaby? Jesteście fanami tego typu jedzenia? Jeśli tak, to koniecznie sprawdźcie specjalny ranking TOP 10 lokali z najlepszym kebabem w Łodzi!
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.