!reklama!
W pierwszej fazie McDonald’s ponownie otworzył dla gości kilkadziesiąt lokali. Do tej pory, dzięki wprowadzeniu dodatkowych procedur, sprzedaż prowadzona była przez linię McDrive, z dostawą do domu, czyli usługę McDelivery oraz na wynos.
Zniesienie części ograniczeń pozwala na ponowne otwarcie sal jadalnych i ogródków restauracji McDonald’s, jednak przy zachowaniu standardów higieny i bezpieczeństwa.
Przed wejściem do lokalu, przy kiosku do składania zamówień oraz w toaletach udostępnione zostały płyny do dezynfekcji rąk. Pomiędzy stolikami wewnątrz restauracji oraz w ogródkach jest zachowana odpowiednia odległość. Wszystkie powierzchnie wspólne podlegają myciu i dezynfekcji.
W dalszym ciągu obowiązuje Bezdotykowy Proces Obsługi zamówień. Stanowiska kasjerskie są zabezpieczone specjalną osłoną z pleksi.
- Podchodzimy do otwarcia restauracji ze spokojem. Jesteśmy w stanie szybko dostosować się do rządowych zaleceń, ponieważ korzystamy z doświadczeń McDonald’s z rynków dotkniętych pandemią przed nami. Już wcześniej wprowadziliśmy w restauracjach dodatkowe rozwiązania zapewniające bezpieczeństwo naszym pracownikom i gościom – mówi Anna Borys-Karwacka, dyrektor ds. relacji korporacyjnych McDonald’s Polska.
McDonald’s Polska rozpoczął działalność w 1992 roku. Obecnie w Polsce działa 445 restauracji sieci, które zatrudniają blisko 25 000 osób. 387 z nich to obiekty prowadzone przez 72 niezależnych przedsiębiorców w oparciu o umowę franczyzy z McDonald’s.
Źródło: mat. prasowe
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.