Najsmaczniejsza pizza w Łodzi
Nie brakuje przepisów na ciasto do pizzy - cienkie grube czy nawet franscuskie.To potrawa kuchni włoskiej. Jak podaje Wikipedia, słowo piza pojawiło się po raz pierwszy w dokumencie z X wieku. Z kolei lokale gastronomiczne nazywane pizzeriami w XVIII wieku w Neapolu. Pizza robi furorę na całym świecie.
!reklama!
A Wy jakie pizze lubicie?
- Jak pizza to tylko na cienkim cieście i z dużą liczbą dodatków - mówi pan Bartosz z łódzkiej Dąbrowy. - Oliwki, cebulka, papryka, szynka, podwójny ciągnący się ser. Nie pozwalam sobie za często na takie rarytasy, ale jak już się zdecyduję, to nie przypominam sobie, bym żałował tej decyzji.
Zobaczcie koniecznie ranking łódzkich pizzeri na podstawie serwisu Tripadvisor - umieściliśmy go w naszej galerii. Zgadzacie się z nim, a może macie swoich faworytów lub przygotowujecie pizzę sami? Komentujcie.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.