W Łodzi działają trzy restaurację Döner Kebap, w którym serwowany jest słynny berliński kebab. Dodatkowo pod koniec października przy Manufakturze stanęła budka, w której również zjemy to szybkie i uwielbiane przez wielu danie.
Nowości w Manufakturze. Tym razem nie odzież, a gastronomia
Kebab Gemüse stanął przy wejściu do centrum handlowego od strony parkingu, koło drogerii Rossmann. - Kebab Gemüse to berliński kebab z mięsem, grillowanymi warzywami prosto z Manufaktury. U nas wybierzesz: rollo lub bułkę – zawsze świeżo wypiekaną, mięso kebab, falafel albo nuggets oraz świeże warzywa, zioła i sosy przygotowywane na miejscu - zapewniają restauratorzy.Do wyboru jest rollo, rollo z serem, lub rollo z frytkami. Poza tym - kebab w bułce standardowej oraz kebab box. Osoby, które nie jedzą mięsa mogą wybrać - falafel tortilla, falafel box oraz Gemüse falafel. W menu jest również zestaw dla dzieci z frytkami, nuggetsami oraz napojem.
To niejedyna gastronomiczna nowość w Manufakturze. Na rynku, tuż obok Whiskey in the Jar również stanęła kolejna budka. W tej jednak nie kupimy kebabów, ale ... czekoladę na gorąco z całego świata, np. klasyczną, o smaku ptasiego mleczka, czy też pianki. Ten słodki napój możemy zamówić z mlekiem tradycyjnym - krowim, lub też roślinnym. Do wyboru mamy również napar imbirowy. Dodatkowo możemy dobrać croissant.
Zdaniem osób, które zdążyły posmakować czekolady - to jeden z lepszych wyrobów w Łodzi.
Dodajmy, że jest to oferta sezonowa, co oznacza, że za jakiś czas zniknie z manufakturowego rynku.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.