reklama
reklama

Orientarium Łódź. Nie tylko rekiny i przyroda. Po zwiedzaniu będzie można coś zjeść [zdjęcia]

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości Łódź Orientarium Łódź. Prace w Orientarium idą pełną parą. Na jesieni w Łodzi będzie można podziwiać rekiny. Zwiedzanie obiektu będzie służyło edukacji czy rekreacji. Na miejscu będzie można również coś przekąsić. W maju ruszy konkurs na najem powierzchni gastronomicznej.
reklama

Orientarium Łódź - będzie też strefa gastronomiczna

Orientarium Łódź to nowoczesny pawilon hodowlano-wystawienniczy. Obiekt został podzielony na dwie części – strefę wejściowo-konferencyjną oraz strefę ekspozycyjną. Ważną częścią inwestycji jest również strefa gastronomiczna.

!reklama!

- Po odwiedzeniu wszystkich nowoczesnych pawilonów, zwiedzający na pewno będą mieli ochotę usiąść, odpocząć i zjeść coś smacznego. W tym miesiącu ruszy konkurs na najem powierzchni gastronomicznych. Zachęcamy wszystkich restauratorów do udziału w przetargu. Wybór jest spory. Po pierwsze, w Orientarium będzie działać duża restauracja o powierzchni prawie siedmiuset metrów kwadratowych. Chcemy, by to była restauracja nastawiona na przygotowywanie i wydawanie posiłków w systemie miniobsługowym, z możliwością samodzielnego komponowania dań. Chodzi o to, by obsłużyć jak największą liczbę gości, oczywiście z zachowaniem najwyższej jakości – podkreśla prezydent Łodzi, Hanna Zdanowska.

- Po drugie, w Orientarium powstaje zewnętrzna strefa gastronomiczna. Mamy tutaj kilkanaście małych lokali. Konkurs na ich najem również ruszy w maju. Przed lokalami mamy strefę food court, gdzie wygodnie będzie można usiąść, odpocząć i zjeść posiłek. W tej strefie pojawi się również mini zoo i plac zabaw dla dzieci. Rodzice będą mogli wygodnie zjeść, a dzieci w tym czasie mogą się pobawić – dodaje Hanna Zdanowska.

Polecamy: Orientarium Łódź. Najnowsze wieści z postępu prac: Trwa napełnianie głównego zbiornika wodą [zdjęcia]
Duża restauracja ma powierzchnię 680 metrów kwadratowych. Na zewnątrz znajduje się 16 lokali o powierzchni od 30 do 60 metrów kwadratowych. W pierwszej kolejności ruszy konkurs na restaurację główną, niedługo potem wystartuje przetarg na wynajem mniejszych lokali. Najemcy będą mieli 30 dni na składanie ofert.

– Zależy nam na tym, by oferta gastronomiczna była zróżnicowana, tak by każdy znalazł coś dla siebie. Przy ocenie ofert weźmiemy pod uwagę między innymi stawkę miesięcznego czynszu za metr kwadratowy powierzchni lokalu oraz doświadczenie oferenta – informuje Arkadiusz Jaksa, prezes ZOO.

Szczegóły konkursu pojawią się wkrótce tutaj.

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

Lubisz newsy na naszym portalu? Załóż bezpłatne konto, aby czytać ekskluzywne materiały z Łodzi i okolic.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama