reklama
reklama

Rewolucja w "Doprawionym Panciu" w TVN Style. Ten lokal nie przetrwał

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor: | Zdjęcie: Karolina Brózda

Rewolucja w "Doprawionym Panciu" w TVN Style. Ten lokal nie przetrwał - Zdjęcie główne

W czwartek 7 listopada stacja TVN Style wyemitowała powtórkę "Kuchennych rewolucji", których bohaterem był "Doprawiony Pancio". | foto Karolina Brózda

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości ŁódźW czwartek 7 listopada o godz. 13:40 stacja TVN Style wyemitowała powtórkę "Kuchennych rewolucji", których bohaterem był "Doprawiony Pancio". Przypominamy tę historię.
reklama

Knajpka znajdowała się na Retkini. Prowadził ją Damian Kułaczkowski. Ksywę "Pancio" nadali mu znajomi.

"Doprawiony Pancio" po trzech miesiącach od "Kuchennych rewolucji" zamknął się

Rewolucję Magda Gessler przeprowadziła tu w 2023 roku. Lokal nazywał się "Pizza i kebab u Pancia".  Premierowa misja odcinka odbyła się w maju.

Właściciel retkińskiej knajpki przyznawał w rozmowie z TuŁódź, że udział w "Kuchennych rewolucjach" nie pomógł mu szczególnie w rozpromowaniu lokalu ani w utrzymaniu go na rynku. Owszem, przez kilka dni po emisji programu w telewizji zainteresowanie nim wzrosło, jednak nie trwało to długo.

– Mimo wszystko uważam, że nie był to zły pomysł – mówił Damian Kułaczkowski.

reklama

Ostatecznie trzy miesiące po rewolucji zdecydował się zamknąć lokal.

– Musiałem zamknąć knajpkę głównie z powodu wysokich rachunków – wyjaśniał właściciel.

Tym restauracjom Magda Gessler nie pomogła

Przypomnijmy, że pierwszą łódzką restaurację, która trafiła pod ostrze Magdy Gessler był Impuls na Retkini. Restauratorka odwiedziła to miejsce w 2010 roku, jednak już nie istnieje. Po restauracji nie ma śladu, a na jej miejscu jest… przedszkole.

reklama

Nie przetrwał również lokal z hiszpańską kuchnią przy ulicy Narutowicza – El Toro. Magda Gessler uznała, że to „najlepsza hiszpańska restauracja w Polsce”, ale mimo to lokal nie przetrwał próby czasu i w 2017 roku został zamknięty.

Klapą okazała się siódma wizyta restauratorki w Łodzi. Pierogarnia Wałkowanie przy Piotrkowskiej 217 została zamknięta jeszcze przed emisją odcinka na antenie. Magda Gessler nie podpisała się pod tą rewolucją.

W 2017 roku Magda Gessler próbowała odmienić oblicze pizzerii i burgerowni Retka. Po Kuchennych rewolucjach lokal zmienił nazwę na Kartofel Buda, gdzie w kuchni królowały ziemniaki. I tym razem lokal został zamknięty.

Nieudaną rewolucję przeszła również łódzka knajpa Mammy food przy ul. Rewolucji 1905 roku. Właściciele nie wykorzystali potencjału znajdującego się tuż obok międzynarodowego prywatnego akademika. Lokal został zamknięty w 2019 roku.

reklama

Współpraca: Karolina Wolska

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

Lubisz newsy na naszym portalu? Załóż bezpłatne konto, aby czytać ekskluzywne materiały z Łodzi i okolic.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama