Gdy w styczniu otwierano Scenę Monopolis, wszystko miało wyglądać inaczej. Teraz, gdy powoli wracamy do normalnego życia, wreszcie można otworzyć przestrzeń gastronomiczną. W minioną środę uroczystą kolacją otwarto pasaż kulinarny, który od początku stanowi wielką atrakcję kulinarno-turystyczną dla łodzian i przybyszów z całego świata.
Trattoria Italiana, Sendai Sushi, Arteria, Mono Cafe i Piekarnia Łódzka to na dobry początek pięć odmiennych kulinarnych kultur skupionych w jednym, zjawiskowym miejscu. Oprócz tego niepowtarzalna architektura dawnych zakładów przemysłu wódczanego, sztuka nowoczesna i kultura we wspólnej przestrzeni. Miejsce znakomite do spotkań i relaksu, randki lub interesów. Trzeba dodać, że jest na co dzień także miejsce pracy kilkuset osób w częściach biurowych.
Tak więc pierwszy etap inwestycji Monopolis został uwieńczony uroczystym otwarciem przestrzeni gastronomicznej. Twórcy tego miejsca planują więcej, to jednak przyszłość. Tymczasem do niedzieli można cieszyć się specjalnymi zaproszeniami do otwartych tu restauracji i degustować smakołyki różnych kuchni. W restauracjach personel pracuje pod bacznym okiem mistrzów kuchni, właścicieli obiektów, z którymi można spotkać się, porozmawiać i dowiedzieć mnóstwo fascynujących detali kulinarnych. Jedni przyrządzają potrawy na olbrzymiej patelni, inni podają własnoręcznie doprawione sake, jeszcze inni zaś podzielą się tajnym przepisem na regionalne smakołyki.
Jeżeli jeszcze da się zarezerwować stoli, to trzeba zrobić to jak najszybciej. W niedzielę między 13.00 a 16.00 specjalny czas obiadu rodzinnego. Tego trzeba spróbować!
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.