Wiadomości ŁódźKlasyczne kopytka ze szparagami w posypce z orzeszków sosnowych i laskowych, rybę opalaną sianem i sałatkę z kaszy gryczanej przygotowali uczestnicy warsztatów kulinarnych, które w piątek (19 maja) poprowadził w studiu kulinarnym Book&Cook znany kucharz, Karol Okrasa.
- Cieszę się, bo widzę, jak dziś kuchnia łączy pokolenia - mówił przed rozpoczęciem wspólnej pracy kucharz. - Przy stołach siedzą młodzi, jak i nieco starsi. To piękne, bo dzięki temu można wymieniać się doświadczeniami, czerpać zarówno z tradycji, jak i z kulinarnych nowinek.
Kuchnia ekologiczna
Warsztaty zorganizowano w powiązaniu z odbywającym się w Łodzi Samorządowym Kongresem Klimatycznym. Ich myślą przewodnią miała być kuchnia "zero waste", czyli wykorzystująca wszystko, co jeszcze można wykorzystać.
- W kuchni ekologicznej trzeba zwracać uwagę na jakość produktów, czytać ich etykiety - podkreślał Karol Okrasa.
Kolejka po zdjęcia
Zanim warsztaty na dobre się zaczęły, do kucharza ustawiła się długa kolejka chętnych do wspólnych zdjęć. Karol Okrasa chętnie pozował, z jego twarzy nie schodził uśmiech. Następnie uczestnicy zgromadzili się przy czterech stołach, na których przygotowano wszystko, co było niezbędne do gotowania: produkty, przyprawy, garnki i patelnie.
Klasyczne kopytka ze szparagami w posypce z orzeszków sosnowych i laskowych, rybę opalaną sianem i sałatkę z kaszy gryczanej przygotowali uczestnicy warsztatów kulinarnych, które w piątek (19 maja) poprowadził w studiu kulinarnym Book&Cook znany kucharz, Karol Okrasa.
2 z 67
Fot. Karolina Brózda
00
Udostępnij
Klasyczne kopytka ze szparagami w posypce z orzeszków sosnowych i laskowych, rybę opalaną sianem i sałatkę z kaszy gryczanej przygotowali uczestnicy warsztatów kulinarnych, które w piątek (19 maja) poprowadził w studiu kulinarnym Book&Cook znany kucharz, Karol Okrasa.
3 z 67
Fot. Karolina Brózda
00
Udostępnij
Klasyczne kopytka ze szparagami w posypce z orzeszków sosnowych i laskowych, rybę opalaną sianem i sałatkę z kaszy gryczanej przygotowali uczestnicy warsztatów kulinarnych, które w piątek (19 maja) poprowadził w studiu kulinarnym Book&Cook znany kucharz, Karol Okrasa.
4 z 67
Fot. Karolina Brózda
00
Udostępnij
Klasyczne kopytka ze szparagami w posypce z orzeszków sosnowych i laskowych, rybę opalaną sianem i sałatkę z kaszy gryczanej przygotowali uczestnicy warsztatów kulinarnych, które w piątek (19 maja) poprowadził w studiu kulinarnym Book&Cook znany kucharz, Karol Okrasa.
5 z 67
Fot. Karolina Brózda
00
Udostępnij
Klasyczne kopytka ze szparagami w posypce z orzeszków sosnowych i laskowych, rybę opalaną sianem i sałatkę z kaszy gryczanej przygotowali uczestnicy warsztatów kulinarnych, które w piątek (19 maja) poprowadził w studiu kulinarnym Book&Cook znany kucharz, Karol Okrasa.
6 z 67
Fot. Karolina Brózda
00
Udostępnij
Klasyczne kopytka ze szparagami w posypce z orzeszków sosnowych i laskowych, rybę opalaną sianem i sałatkę z kaszy gryczanej przygotowali uczestnicy warsztatów kulinarnych, które w piątek (19 maja) poprowadził w studiu kulinarnym Book&Cook znany kucharz, Karol Okrasa.
7 z 67
Fot. Karolina Brózda
00
Udostępnij
Klasyczne kopytka ze szparagami w posypce z orzeszków sosnowych i laskowych, rybę opalaną sianem i sałatkę z kaszy gryczanej przygotowali uczestnicy warsztatów kulinarnych, które w piątek (19 maja) poprowadził w studiu kulinarnym Book&Cook znany kucharz, Karol Okrasa.
8 z 67
Fot. Karolina Brózda
00
Udostępnij
Klasyczne kopytka ze szparagami w posypce z orzeszków sosnowych i laskowych, rybę opalaną sianem i sałatkę z kaszy gryczanej przygotowali uczestnicy warsztatów kulinarnych, które w piątek (19 maja) poprowadził w studiu kulinarnym Book&Cook znany kucharz, Karol Okrasa.
9 z 67
Fot. Karolina Brózda
00
Udostępnij
Klasyczne kopytka ze szparagami w posypce z orzeszków sosnowych i laskowych, rybę opalaną sianem i sałatkę z kaszy gryczanej przygotowali uczestnicy warsztatów kulinarnych, które w piątek (19 maja) poprowadził w studiu kulinarnym Book&Cook znany kucharz, Karol Okrasa.
10 z 67
Fot. Karolina Brózda
00
Udostępnij
Zanim warsztaty na dobre się zaczęły, do kucharza ustawiła się długa kolejka chętnych do wspólnych zdjęć. Karol Okrasa chętnie pozował, z jego twarzy nie schodził uśmiech.
11 z 67
Fot. Karolina Brózda
00
Udostępnij
Zanim warsztaty na dobre się zaczęły, do kucharza ustawiła się długa kolejka chętnych do wspólnych zdjęć. Karol Okrasa chętnie pozował, z jego twarzy nie schodził uśmiech.
12 z 67
Fot. Karolina Brózda
00
Udostępnij
Zanim warsztaty na dobre się zaczęły, do kucharza ustawiła się długa kolejka chętnych do wspólnych zdjęć. Karol Okrasa chętnie pozował, z jego twarzy nie schodził uśmiech.
13 z 67
Fot. Karolina Brózda
00
Udostępnij
Następnie uczestnicy zgromadzili się przy czterech stołach, na których przygotowano wszystko, co było niezbędne do gotowania: produkty, przyprawy, garnki i patelnie.
14 z 67
Fot. Karolina Brózda
00
Udostępnij
Następnie uczestnicy zgromadzili się przy czterech stołach, na których przygotowano wszystko, co było niezbędne do gotowania: produkty, przyprawy, garnki i patelnie.
15 z 67
Fot. Karolina Brózda
00
Udostępnij
Następnie uczestnicy zgromadzili się przy czterech stołach, na których przygotowano wszystko, co było niezbędne do gotowania: produkty, przyprawy, garnki i patelnie.
16 z 67
Fot. Karolina Brózda
00
Udostępnij
Następnie uczestnicy zgromadzili się przy czterech stołach, na których przygotowano wszystko, co było niezbędne do gotowania: produkty, przyprawy, garnki i patelnie.
17 z 67
Fot. Karolina Brózda
00
Udostępnij
Następnie uczestnicy zgromadzili się przy czterech stołach, na których przygotowano wszystko, co było niezbędne do gotowania: produkty, przyprawy, garnki i patelnie.
18 z 67
Fot. Karolina Brózda
00
Udostępnij
Następnie uczestnicy zgromadzili się przy czterech stołach, na których przygotowano wszystko, co było niezbędne do gotowania: produkty, przyprawy, garnki i patelnie.
19 z 67
Fot. Karolina Brózda
00
Udostępnij
Następnie uczestnicy zgromadzili się przy czterech stołach, na których przygotowano wszystko, co było niezbędne do gotowania: produkty, przyprawy, garnki i patelnie.
20 z 67
Fot. Karolina Brózda
00
Udostępnij
Następnie uczestnicy zgromadzili się przy czterech stołach, na których przygotowano wszystko, co było niezbędne do gotowania: produkty, przyprawy, garnki i patelnie.
21 z 67
Fot. Karolina Brózda
00
Udostępnij
Następnie uczestnicy zgromadzili się przy czterech stołach, na których przygotowano wszystko, co było niezbędne do gotowania: produkty, przyprawy, garnki i patelnie.
22 z 67
Fot. Karolina Brózda
00
Udostępnij
Następnie uczestnicy zgromadzili się przy czterech stołach, na których przygotowano wszystko, co było niezbędne do gotowania: produkty, przyprawy, garnki i patelnie.
23 z 67
Fot. Karolina Brózda
00
Udostępnij
Następnie uczestnicy zgromadzili się przy czterech stołach, na których przygotowano wszystko, co było niezbędne do gotowania: produkty, przyprawy, garnki i patelnie.
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.