Czy łodzianie lubią jeść gofry?
Najczęściej gofry są kojarzone z upalnym latem nad polskim morzem. Bita śmietana, polewy i świeże owoce to przykłady kilku dodatków, o które zazwyczaj prosimy podczas zakupu rumianego gofra. A co o tym przysmaku sądzą łodzianie?
- No przyznam, że chętnie bym zjadła takiego z bitą śmietaną, z jakąś truskawką albo brzoskwinią. W sumie dawno nie jadłam gofrów, a teraz, jak o nich myślę, naszła mnie na nie ochota! - mówi pani Agnieszka z Polesia.
Niektórzy preferują przygotywanie tych smakołyków w domowym zaciszu.
- Już trzy lata temu zakupiłem profesjonalną gofrownicę i co weekend robię sobie własne, domowe gofry. Nie ma to jak przygotować samemu coś pysznego - dodaje pan Piotr, mieszkaniec Górnej.
Są również tacy, którzy zastanawiają się, w jakich łódzkich lokalach można zakupić te przysmaki.
- Raz na jakiś czas rzeczywiście lubię zjeść gofra z cukrem pudrem. Ale robię to bardzo rzadko, bo dbam o linię. Znacie może jakieś fajne miejsca, gdzie można je dostać? Z chęcią kiedyś bym się do nich wybrała - mówi pani Urszula z Polesia.
Podobne pytanie zadaliśmy na facebookowej grupie Foodlovers, na którą Was serdecznie zapraszamy. W komentarzach mieszkańcy Łodzi zamieścili nazwy swoich ulubionych lokali. Listę uzupełniliśmy dodatkowo o te miejsca, które nam osobiście przypadły do gustu. Konkretne adresy zamieściliśmy w galerii zdjęć.
Który z tych lokali lubicie najbardziej? A może Wasz faworyt jest jeszcze inny? :)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.