reklama
reklama

Restauracja Łódź. Nieświeże jedzenie, brak rękawiczek i mucha w lodach? Sanepid kontroluje łódzkie lokale

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Restauracja Łódź. Nieświeże jedzenie, brak rękawiczek i mucha w lodach? Sanepid kontroluje łódzkie lokale - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Foodlovers ŁódźRestauracja Łódź. Czterdzieści jeden kontroli w lokalach gastronomicznych w Łodzi przeprowadził w lipcu sanepid. W sieci nie trudno znaleźć krytyczne komentarze na temat restauracji czy barów w mieście. Klienci mają zastrzeżenia co do czystości w niektórych punktach czy też w zakresie jakości serwowanych posiłków. Jak te opinie przekładają się na wyniki kontroli inspekcji sanitarnej? Szczegóły w artykule poniżej.
reklama

Restauracja Łódź. Sanepid kontroluje lokale gastronomiczne

Letnia pogoda, a także pandemia (kiedy wszystko było zamknięte) sprawiają, że łodzianie chętnie chodzą do restauracji, barów i kawiarni. Obiekty gastronomiczne mają w wakacje wielu klientów. Tylko czy łódzkie lokale spełniają niezbędne wymogi?

!reklama!

Zastanawiać mogą jednak wstawiane do Internetu opinie na temat odwiedzanych lokali. Nieświeże, zależałe jedzenie podgrzane na szybko w jednym z łódzkich barów, zdechła mucha znaleziona w lodach kupionych dla dziecka w pewnej lodziarni i dotykanie wnętrza kubka przez pracownicę niemającą na dłoniach rękawiczek w jeszcze innej restauracji - to kilka przykładów wpadek dostrzeżonych przez klientów.

Jak informuje Urszula Jędrzejczyk, Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny Łodzi, od początku lipca tego roku dokonano 41 kontroli w 39 obiektach gastronomicznych w naszym mieście. W tym czasie nałożono również jeden mandat karny w wysokości 300 zł. W sprawdzanych lokalach zauważono niedociągnięcia związane z brakiem czystości oraz porządku. Jednakże nieprawidłowości nie były jeszcze na tyle poważne, aby zdecydować się na zamknięcie któregoś z lokali.

reklama

Polecamy: Prezentujemy TOP 10 restauracji w Łodzi. Sprawdź na weekend! [RANKING | CENY | KUCHNIE]
Z informacji uzyskanych od Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego Łodzi wynika także, że podczas przeprowadzania kontroli obiektu gastronomicznego sanepid zwraca uwagę na stan sanitarno-higieniczny, jakość surowców, półproduktów i wyrobów gotowych, prawidłowość procesów technologicznych, higienę personelu oraz przestrzeganie zasad przeciw COVID-19.

A jakie są Wasze doświadczenia? Zauważyliście coś niepokojącego w łódzkich lokalach gastronomicznych? Komentujcie.

reklama
reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

Lubisz newsy na naszym portalu? Załóż bezpłatne konto, aby czytać ekskluzywne materiały z Łodzi i okolic.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama