Nowy sezon "Kuchennych rewolucji" wystartował 5 września w telewizji TVN.
"Czym byłaby jesień bez nowych odcinków „Kuchennych rewolucji”? Magda Gessler powraca i to z odświeżoną czołówką programu! Nieustraszona restauratorka przemierzy Polskę wzdłuż i wszerz, ratując upadające lokale. Czy jej wprawne oko i profesjonalne podniebienie pozwolą rozwiązać tajemnice niepowodzeń restauratorów? Na kulinarnej mapie znajdą się między innymi Podkowa Leśna, Rawicz, Włocławek, ale też Toruń, Łódź, Kraków, czy Zielona Góra"
- czytamy w komunikacie prasowym.
Pizzeria Antonio przeszła rewolucję w kwietniu
Przypomnijmy, że Magda Gessler przeprowadzała w kwietniu rewolucję w pizzerii Antonio. Pizzeria Antonio działa od 1998 roku. Otworzył ją brat Beaty Miłosz, obecnej właścicielki. Lokal mieścił się wówczas przy Gdańskiej. Na Koziny przeniósł się trzy lata później. Dlaczego Antonio? Nazwa pochodzi od imienia bratanka pani Beaty.W ostatnim czasie w pizzerii Antonio nie działo się dobrze.
- Ruch spadł, ja się wypaliłam, chciałam zamknąć lokal. Do programu "Kuchenne Rewolucje" zgłosiły nas moje dzieci, syn i córka. O fakcie powiedziały mi dopiero, gdy okazało się, że ekipa TVN jest zainteresowana przyjazdem do nas
- opowiadała w rozmowie z nami właścicielka tuż po wizycie Magdy Gessler.
CZYTAJ TAKŻE: Pizzeria Antonio po rewolucji Magdy Gessler. Przetestowaliśmy jedną z pizz [KOMENTARZ]
Trzy wyjątkowe pizze i nie tylko
Co się zmieniło? Po pierwsze wystrój. Wcześniej dominowały w nim brązy, teraz są kolory żółty i pomarańczowy, do tego fototapety rodem z Włoch. Nazwa zmieniła się nieznacznie z Pizzerii Antonio na Antonio Ciao Ciao Pizza. Zmieniło się także menu. Wcześniej lokal serwował 74 pizze. Teraz są trzy według przepisu pani Magdy i dziewięć autorskich, do tego krem z pomidorów i deska serów i wędlin włoskich.
Wśród pizz, które wykonywane były pod okiem Magdy Gessler, jest pikantna, z włoskim salami, grillowaną papryką, pomidorkami koktajlowymi, serem włoskim Tallegio i różowymi oliwkami. Druga propozycja to pizza z włoską wędliną Bresaola (suszona wołowina), czerwoną cebulą, orzechami włoskimi i serem Provolone. Trzecia pizza opiera się na sosie beszamelowym, jest też szpinak, są rodzynki, ser Gorgonzola, jabłuszka z cynamonem.
W czerwcu Magda Gessler wróciła na Koziny. O tym, czy zatwierdziła rewolucję, dowiemy się podczas emisji odcinka.
W weekend po rewolucji lokal przeżywał prawdziwe oblężenie. Przyjeżdżali do niego mieszkańcy innych osiedli. Jak jest teraz?
- Od czasu "Kuchennych rewolucji" jest różnie. Po wizycie pani Magdy był boom. Wakacje z kolei nie były dla nas łatwe
- mówi Beata Miłosz, właścicielka restauracji.
Emisja odcinka z udziałem Antonio Ciao Ciao Pizza w czwartek 3 października o godz. 21:30 w telewizji TVN.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.