reklama
reklama

Antonio czeka na premierę odcinka, Przystanek Italia się zamyka. Losy łódzkich restauracji po "Kuchennych rewolucjach"

Opublikowano:
Autor: | Zdjęcie: Magda Gessler/ Facebook

Antonio czeka na premierę odcinka, Przystanek Italia się zamyka. Losy łódzkich restauracji po "Kuchennych rewolucjach" - Zdjęcie główne

Magda Gessler często przyjeżdża do Łodzi. Wielu restauratorów decyduje się na jej pomoc. | foto Magda Gessler/ Facebook

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Łódź po godzinachMagda Gessler często przyjeżdża do Łodzi. Wielu restauratorów decyduje się na jej pomoc. Zwykle wizyta restauratorki oznacza większe zainteresowanie modernizowanym lokalem. Po rewolucji jednak bywa różnie.
Reklama lokalna
reklama

W kwietniu Magda Gessler przeprowadziła rewolucję w pizzerii na łódzkich Kozinach. 

Pizzeria Antonio z Łodzi w TVN-ie

W czerwcu Magda Gessler wróciła na Koziny. O tym, czy zatwierdziła rewolucję, dowiemy się podczas emisji odcinka. 

Jak ustaliliśmy, odcinek z łódzką restauracją zobaczymy w czwartek 3 października.

W weekend po rewolucji lokal przeżywał prawdziwe oblężenie. Przyjeżdżali do niego mieszkańcy innych osiedli. Jak jest teraz?

- Od czasu "Kuchennych rewolucji" jest różnie. Po wizycie pani Magdy był boom. Wakacje z kolei nie były dla nas łatwe

- mówi Beata Miłosz, właścicielka restauracji.

Zapewne kolejnego oblężenia należy się spodziewać po programie.

reklama

Imber ma już pięć lat. Nie było łatwo

Sukces po "Kuchennych rewolucjach" odniosła restauracja Imber na Piotrkowskiej. Lokal obchodził w tym roku piąte urodziny.

Jakie były te ostatnie lata?

- Jest coraz lepiej, idziemy do przodu, chociaż to było najcięższe pięć lat w naszym życiu. Najbardziej intensywne lata, dwa lockdowny, "Kuchenne rewolucje", wybuch wojny

- wylicza Sylwia Kuśmierczyk, właścicielka.

reklama

- Ale nie poddaliśmy się

- dodaje Ireneusz Kuśmierczyk, jej mąż.

O trudnościach w prowadzeniu lokalu gastronomicznego mówi też Tomasz Heller, właściciel Przystanku Italia. Magda Gessler zrewolucjonizowała pizzerię w zeszłym roku.

Przystanek Italia na Bałutach kończy działalność

Teraz okazuje się, że pan Tomasz zamierza zamknąć pizzerię.

- Nie mam już personelu. Szukam innej pracy. Pewnie pobędę tu jeszcze miesiąc, może dwa

reklama

- mówi Tomasz Heller, właściciel pizzerii.

Pan Tomasz uważa, że główną przyczyną porażki jego biznesu była kiepska lokalizacja.

- Liczyłem, że się uda. Niestety nie wyszło

- dodaje mężczyzna.

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

Lubisz newsy na naszym portalu? Załóż bezpłatne konto, aby czytać ekskluzywne materiały z Łodzi i okolic.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama