reklama
reklama

Łódzka pizzeria po kuchennych rewolucjach. Boom po emisji odcinka

Opublikowano:
Autor: | Zdjęcie: Joanna Chrzanowska

Łódzka pizzeria po kuchennych rewolucjach. Boom po emisji odcinka - Zdjęcie główne

Magda Gessler zatwierdziła rewolucję w łódzkiej pizzerii na Kozinach. | foto Joanna Chrzanowska

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Łódź po godzinachMagda Gessler zatwierdziła rewolucję w łódzkiej pizzerii na Kozinach. Od emisji odcinka minął ponad tydzień. Co słychać Ciao Ciao Antonio?
reklama

Lokal istnieje od 1998 roku. Antonio była piątą pizzerią w Łodzi. Teraz sytuacja się zmieniła. Mapa gastronomiczna w Łodzi się rozrosła. Zdaniem właścicielki Antonio prowadzenie biznesu na osiedlu nie jest łatwe. Na mieście zwykle jemy w centrum, na Piotrkowskiej lub w centrach handlowych. 

Antonio była bliska zamknięcia. Pojawiła się Magda Gessler

Pierwszy kwartał tego roku nie był łaskawy dla pizzerii Antonio na łódzkich Kozinach.

- Ruch spadł, ja się wypaliłam, chciałam zamknąć lokal. Do programu "Kuchenne Rewolucje" zgłosiły nas moje dzieci, syn i córka. O fakcie powiedziały mi dopiero, gdy okazało się, że ekipa TVN jest zainteresowana przyjazdem do nas

- opowiadała w rozmowie z nami właścicielka tuż po wizycie Magdy Gessler.

reklama

Po wizycie Magdy Gessler wzrosło zainteresowanie lokalem. Przyjeżdżali do niego mieszkańcy innych osiedli. Po emisji odcinka 3 października było podobnie. 

Ciężko było o wolny stolik. Jak jest teraz?

- Jakoś się kręcimy, zobaczymy, jak będzie dalej

- mówi Beata Miłosz, właścicielka.

Ciao Ciao Antonio - opinie internautów

Gościom Ciao Ciao Antonio przypadła zupa krem z pomidorów, a także placki według przepisu Magdy Gessler.

reklama

Pierwsza to pikantna z włoskim salami, grillowaną papryką, pomidorkami koktajlowymi, serem włoskim Tallegio i różowymi oliwkami. Druga propozycja to pizza z włoską wędliną Bresaola (suszona wołowina), czerwoną cebulą, orzechami włoskimi i serem Provolone. Trzecia pizza opiera się na sosie beszamelowym, jest też szpinak, są rodzynki, ser Gorgonzola, jabłuszka z cynamonem.

Przypomnijmy, że Magda Gessler zatwierdziła rewolucję i była po powrocie zadowolona z tego, jak lokal karmi gości.

- Zupa jest obłędna - mówiła. Zachwycona była także pizzą. - Jest zawodowo pyszna - stwierdziła.

Klientom też najwyraźniej smakuje. Ciao Ciao Antonio ma 4 na pięć gwiazdek w Googlu i aż ponad 850 opinii. Z kolei w serwisie Pyszne.pl 4,5/5.

reklama

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

Lubisz newsy na naszym portalu? Załóż bezpłatne konto, aby czytać ekskluzywne materiały z Łodzi i okolic.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama