Jak często Polacy jedzą pizzę?
Capriciosa, margherita, pepperoni, salami, a może wiejska? Do wybory do koloru. Wybór jest naprawdę ogromny. Sporo lokali w Łodzi serwuje pizze. Niektóre specjalizują się w jej włoskiej odmianie, inni dostosowują ją bardziej do polskiej kuchni.Jak wynika z ankiety przeprowadzonej przez Instytut Badań Pollster, 96% badanych deklaruje, że jada pizzę.
- 33% 2-3 razy w miesiącu,
- 30% raz w miesiącu,
- 27% rzadziej niż raz w miesiącu
- 8% ankietowanych raz w tygodniu,
- 2% częściej niż raz w tygodniu.
40% ankietowanych zamawia pizzę z dowozem do domu, 26% w restauracji, co piąty badany piecze ją samodzielnie, a co dziesiąty kupuje mrożoną. Badanie przeprowadzono co prawda przed pandemią koronawirusa. Proporcje dotyczące zamawiania pizzy do domu uległy zapewne zwiększeniu.
Najlepsza pizza w Łodzi - skąd zamówić?
Dostawcy pizzy mają zatem ręce pełne roboty. Jak podaje money.pl z napiwków można zarobić nawet 60 zł dziennie. W weekendy, a zwłaszcza w niedziele niehandlowe zamawiamy pizzę na potęgę. Jeden kurier realizuje około 35 kursów.Jakie łódzkie pizzerie szczególnie cenicie? Podzielcie się opiniami i sprawdźcie, czy ranking, przygotowany na podstawie serwisu Tripadvisor pokrywa się z Waszymi upodobaniami.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.