Pod koniec zeszłego roku w Łodzi otworzył się nowy punkt gastronomiczny, który serwuje drożdżówki. Nie są to jednak wyroby podobne do tych, które możemy kupić w niemal w każdej piekarni, czy sklepie spożywczym.
Cukiernia "Lukier i Kruszonka" mieści się na Teofilowie. Zdaniem łodzian, którzy już zdążyli wypróbować tych wypieków, są to zdecydowanie najlepsze drożdżówki w mieście.
W menu znajdziecie kilka pozycji - kwaskowa marakuja z opaloną bezą włoską, św. Marcin z białym makiem, czy bułeczka z cynamonem i słonym karmelem. Każdy wypiek ma w środku krem (np. z pistacji) albo konfiturę (chociażby z czarnej porzeczki). Cena drożdżówki zaczyna się od 14 zł.
(Instagram/Lukier i kruszonka)
Czytaj również: Mają pretensje, bo Książulo pochwalił ich dania. Influencer wspomina o Gorącej Kiełbasiarni
Lista nowych miejsc w Łodzi jest dłuższa. Gdzie możemy zjeść poza domem?
W ostatnim czasie w Łodzi pojawiło się kilka nowych lokali gastronomicznych. W listopadzie w 2024 roku w Manufakturze otworzyła się restauracja Kimsu. Kilka miesięcy wcześniej głośno było o starcie innej restauracji na rynku. Chodzi o Rebernie, w której kelnerzy serwują żeberka, siekając je ostrymi jak brzytwa tasakami.W grudniu 2024 r. w Łodzi pojawiły się dwie nowe lokalizacje z popularnymi kebabami - Zahira otworzyła się w Parku Handlowym SQuer przy ul. Kilińskiego 298, natomiast budka Kreuzberg Kraft Kebap stanęła w łódzkiej Manufakturze. Przypomnijmy, jego właścicielem jest Filip Chajzer.
Natomiast w nowo otwartym parku handlowym "Pasaż Wileńska" otworzyła się kawiarnia La Caffè.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.