reklama
reklama

Mają pretensje, bo Książulo pochwalił ich dania. Influencer wspomina o Gorącej Kiełbasiarni

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor: | Zdjęcie: Karolina Brózda

Mają pretensje, bo Książulo pochwalił ich dania. Influencer wspomina o Gorącej Kiełbasiarni - Zdjęcie główne

Mateusz Al Najar przyznał, że po wizycie Książula miał "nalot" klientów, ale nie wspominał o zamknięciu lokalu, wręcz przeciwnie, wkrótce otwiera kolejny | foto Karolina Brózda

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości ŁódźJak się okazuje, nie wszyscy właściciele punktów gastronomicznych są zadowoleni z opinii popularnego influencera Szymona Nyczke, znanego jako Książulo. Nawet, kiedy te są pozytywne.
reklama

Właściciele jednej z warszawskiej jadłodajni udzielili wywiadu, w którym przyznali, że po wizycie Książula, drzwi w ich lokalu praktycznie się nie zamykają. Wbrew temu, co można by sądzić, mają o to pretensje do influencera. Ten skomentował artykuł i nawiązał do łódzkiej "Gorącej Kiełbasiarni".

Nie takie reakcji spodziewał się Książulo. Influencer mówi o "Gorącej Kiełbasierni" 

 - W ciągu dnia nie znajdujemy czasu nawet na krótką przerwę. Do pracy przychodzę na 8.00, a często wychodzę z niej dopiero koło 18.00. Zaczęłam mieć myśli, czy nie zamknąć tego lokalu  - przyznała w wywiadzie dla Raportu Warszawskiego właścicielka jadłodajni. Jak dodała, wcześniej stołowali się u nich głównie mieszkańcy, a teraz przychodzi mnóstwo osób, a ich stali klienci "nie mają siły, aby tyle czasu spędzać w kolejkach".

reklama

To nie pierwszy raz, kiedy znany influencer powoduje, że dany lokal, którego dania wcześniej docenił, staje się popularny. Do tej pory większość prowadzących była z tego faktu zadowolona, dlatego opinia warszawskich właścicieli jadłodajni, zszokowała Książula.  - Nie chciałbym nikomu utrudniać życia - tłumaczył. 

Trochę przykro mi się to czyta. Raczej ludzie są zdania, że "Halo, czy właścicielka jest zła na to, że ma ruch? O co chodzi?". Mnie też się wydawało, że wchodzi w ten biznes po to, żeby ten ruch był

 - dodał. 

Książulo przyznał na wrzuconym do sieci filmie, że "tam po prostu było bardzo smacznie i fajne ceny" i poradził, że może by właściciele zatrudnili kogoś do pomocy. Przeprosił przy tym pracujące tam panie, że narobił im "problemów".   - Nie mogę nic więcej zrobić - stwierdził. 

reklama

Na filmie nawiązał również do "Gorącej Kiełbasiarni" w Łodzi. Jak przypomniał, również ten lokal po jego wizycie był oblegany i jak przyznał Mateusz Al Najar, właściciel restauracji, także przez osoby spoza miasta. 

Jak stwierdził Książulo, mimo że również dużo więcej pracy po jego wizycie, mieli pracownicy z "Gorącej Kiełbasiarni" to raczej oni razem z właścicielem są zadowoleni. - Tu jest ok. Bo chyba w końcu na tym to polega, że jak masz jakiś biznes, w którym klient daje ci pieniądze to fajnie, by tych klientów było więcej, a nie mniej - zauważył. - Także się cieszę, że to idzie - dodał.  

reklama

Przypominał, że jego zdaniem, w restauracji na Bałutach zjemy nie tylko tanio, ale przede wszystkim dobrze. - Wszyscy pytali, gdzie " muala"? (wyróżnienie przyznawane przez influencera, dop. red.). O chodzi - wszystko dobre, ceny dobre, jedzenie dobre? - mówił na filmie i przyznał, że sam nie wie, dlaczego nie wpadł, by wyróżnić ten lokal. - A pasowałoby ogólnie - przyznał. 

 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ

Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM

e-mail
hasło

Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

Najciekawsze wiadomości z Łodzi i aglomeracji łódzkiej w jednym miejscu. Codziennie ciekawe treści specjalnie dla Ciebie! Zobacz co się dzieje Dziś w Łodzi Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama