Weekend Charytatywny na OFF-ie
Do serca trafiają wprost przez żołądek! To już tradycja, że OFF Piotrkowska Center organizuje świąteczny Weekend Charytatywny. W dniach 14 i 15 grudnia restauracje przygotują tam specjalne dania, ze sprzedaży których całkowity dochód zostanie przekazany podopiecznym Fundacji „Dom w Łodzi”. W tym roku zagrają na OFF-ie w pomocy także reprezentanci Polski: Ebi Smolarek i Marcin Zając, którzy odwiedzą sobotni (14 grudnia) Eko Targ w Galerii OFF.
„- Świąteczny czas to dla nas również radość płynąca z dzielenia się z innymi. Dlatego organizujemy specjalny Weekend Charytatywny poświęcony zbiórce funduszy na rzecz łódzkiej Fundacji „Dom w Łodzi”. – piszą Organizatorzy - Od 14 do 15 grudnia nasze lokale gastronomiczne zaproponują specjalne danie charytatywne, z którego sprzedaży całkowity dochód przeznaczamy dla podopiecznych Fundacji. Każdy, kto zamówi charytatywne danie, otrzyma w prezencie kartkę świąteczną od Fundacji „Dom w Łodzi”.
Wolontariusze Fundacji będą też obecni na sobotnim (14 grudnia) EkoTargu, na który przygotowali całą moc przeróżnych atrakcji. Będzie można m.in. nabyć kartki świąteczne wykonane przez dzieci oraz książkę, która pomaga! Kosztuje tyle… ile zechcecie podarować. Jej autorem jest Radosław Bąk – mieszkający w Ameryce łodzianin, który wydał zbiór swoich felietonów opowiadających o życiu za oceanem. „American Dream. Pamiętnik Imigranta” to zabawne, interesujące, a czasem nawet szokujące historie. Z pewnością świetny pomysł na prezent!
To nie wszystko: Gośćmi Specjalnymi stoiska Fundacji będą byli reprezentanci Polski - Euzebiusz Smolarek oraz Marcin Zając, którzy rozdadzą autografy i słodkości wypieczone przez Polski Związek Piłkarzy. Swoją cegiełkę dołożą też łódzcy seniorzy - Klub Seniora z ul. Cieszkowskiego, który przygotował ręcznie wyszywane przytulanki.
Charytatywne propozycje kulinarne lokali na OFF Piotrkowska Center:
Ato RamenEbi burger - wariacja na temat burgera. Sercem tego niewielkiego, ale piekielnie smacznego burgera są krewetki w panko. Dzięki nim zachowany został japoński sznyt i styl. Grillowany ananas idealnie łączy się z autorskim sosem chilli z marakują, przełamując delikatny smak krewetki i dodając lekkiej pikanterii.
Brush Barber Shop
Choc Me, czyli połączenie tequili aromatyzowanej białą czekoladą, gorzkiego białego bittera i sody przygotowanej na bazie skórek cytrusowych, liści kafiru i odrobiny wasabi, dodatkowo nasycone dwutlenkiem węgla. Wszystko wykończone mała przekąską w postaci chipsa z białej czekolady i kafiru okraszone pudrem malinowym. W efekcie powstaje aromatyczny, ale mimo wszystko delikatny koktajl.
DOKI gastrobar
Czekoladowy fondant z sosem z owoców leśnych i cukrem pudrem.
Drukarnia Skład Wina & Chleba
Śledź na pierniku własnego wypieku z karmelizowanymi jabłkami, kawiorem i kwaśną śmietaną.
Len i Bawełna
Pierś kurza przygotowana metodą sous - vide w aromatycznym sosie ze szlachetnych grzybów leśnych z maślanym purée oraz sałatą z pomidorem cherry i sosem vinegrette.
Mebloteka Yellow
Gnocchi z sosem szpinakowym z gorgonzolą.
MITMI Food & Friends
Piernikowy sernik z powidłami węgierkowymi.
NÓŻ
Gnocchi z kurczakiem i kiełbaską chistorra w sosie śmietanowym z oliwą chorizo.
Pracownia Bistro
Pasta Parma - makaron papardelle z szynką parmeńską, do wyboru sos pomidorowy lub oliwa.
Spółdzielnia
Pieczony dorsz na risotto krewetkowym z sosem cytrynowo oliwkowym i pomarańczową salsą z chilli i miętą.
Weekend Charytatywny stanowi część akcji GwiazdkOFFo, zimowej inicjatywy OFF Piotrkowska Center.
► Link do wydarzenia na Facebooku: https://www.facebook.com/events/1455827777924265/
Źródło: OFF Piotrkowska Center
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.