reklama
reklama

Imber świętuje podwójnie. Cztery lata temu Magda Gessler przeprowadziła tu kuchenne rewolucje [ZDJĘCIA]

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor: | Zdjęcie: Joanna Chrzanowska

Imber świętuje podwójnie. Cztery lata temu Magda Gessler przeprowadziła tu kuchenne rewolucje [ZDJĘCIA] - Zdjęcie główne
Zobacz
galerię
14
zdjęć

Imber świętuje piąte urodziny. Na zdjęciu właściciele Sylwia i Ireneusz Kuśmierczykowie. | foto Joanna Chrzanowska

reklama
Udostępnij na:
Facebook
Łódź po godzinachPiąte urodziny obchodzi restauracja Imber, zlokalizowana przy ul. Piotrkowskiej. Pierwotnie istniała pod nazwą "Gargoły". Cztery lata temu Magda Gessler wprowadziła tu kuchnię żydowską.
reklama

W sobotę restauracja Imber na Piotrkowskiej wyprawiła swoje piąte urodziny. Przypomnijmy, że Magda Gessler zmieniała to miejsce cztery lata temu. Wcześniej to była restauracja Gargoły

- Pierwsze dwa dni były dla mnie bardzo stresujące, ale już trzeci dzień, kiedy pojechaliśmy na integrację, był przełomowy i przeważył szalę na tę bardziej pozytywną stronę. A dla mnie dzień gotowania, czyli kolację finałową, postrzegam jako naprawdę niesamowitą energię. Sporo pozytywnych emocji dostaliśmy od pani Magdy jako zespół - przez kilka następnych tygodni wciąż tym żyliśmy  

- wspominała rewolucję na łamach TuLodz.pl Sylwia Kuśmierczyk, właścicielka.

Imber świętował piąte urodziny

W sobotę 8 czerwca Imber zapewnił gościom z okazji swoich urodzin grillowanie na świeżym powietrzu, za które odpowiedzialny był utalentowany kulinarnie łodzianin - Bartłomiej Kornacki. Ma na swoim koncie gotowanie z Karolem Okrasą czy Robertem Makłowiczem.

reklama

Była też muzyka na żywo, serwował ją Lodzer Klezmer. Nie mogło zabraknąć tortu. Była też tekturowa Magda Gessler.

- Pani Magda jest dzisiaj w Łodzi na Kozinach. Kto wiem, może zawita do nas

- mówili około godz. 16 właściciele restauracji.

Jakie były te ostatnie lata?

- Jest coraz lepiej, idziemy do przodu, chociaż to było najcięższe pięć lat w naszym życiu. Najbardziej intensywne lata, dwa locdowny, "Kuchenne rewolucje", wybuch wojny

- wylicza Sylwia Kuśmierczyk.

- Ale nie poddaliśmy się

- dodaje Ireneusz Kuśmierczyk, jej mąż.

reklama

Kuchnia żydowska na Piotrkowskiej

Oboje zgodnie podkreślają, że zmiana profilu na kuchnię żydowską sprawiła, że lokal nadal istnieje.

- Przewijają się też u nas regionalne akcenty. Każdy, kto odwiedza nowe miejsce, chce poznać regionalne smaki

- dodaje pan Irek.

Łodzianie liczą, że kolejnych pięć lat upłynie im nieco spokojniej.

- Oby nie było już pod górkę, ale z górką

- mówią.

reklama

reklama
WRÓĆ DO ARTYKUŁU
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

Lubisz newsy na naszym portalu? Załóż bezpłatne konto, aby czytać ekskluzywne materiały z Łodzi i okolic.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama