Jak już informowaliśmy, od 23 do 25 kwietnia Magda Gessler rewolucjonizowała pizzerię Antonio na łódzkich Kozinach.
Pizzeria na Kozinach po kuchennych rewolucjach
Po metamorfozie nazwa zmieniła się tylko nieznacznie - Antonio Ciao Ciao Pizza.
- Syn brata, a zatem mój bratek ma na imię Antoni. Nazwa ma więc szczególne znaczenie dla naszej rodziny. Poza tym istniejemy od ponad 20 lat. Ludzie nas kojarzą
- mówi Beata Miłosz, właścicielka restauracji.
W ostatnim czasie w pizzerii Antonio nie działo się dobrze.
- Ruch spadł, ja się wypaliłam, chciałam zamknąć lokal. Do programu "Kuchenne Rewolucje" zgłosiły nas moje dzieci, syn i córka. O fakcie powiedziały mi dopiero, gdy okazało się, że ekipa TVN jest zainteresowana przyjazdem do nas
- dodaje właścicielka.
Przyjazd Magdy Gessler wiązał się dla ekipy pizzerii Antonio z ogromnymi emocjami i pełną adrenaliną, a także z pracą przez kilkanaście godzin na dobę.
Co się zmieniło? Po pierwsze wystrój. Wcześniej dominowały w nim brązy, teraz są kolory żółty i pomarańczowy, do tego fototapety rodem z Włoch. Zmieniło się także menu.
Sztuka Kochania Mięsa na Teofilowie nie przetrwała
W czwartek 25 kwietnia TVN wyemitował odcinek poświęcony kuchennej rewolucji w Świńskich Sprawkach. Lokal przy ul. Rąbieńskiej w Łodzi już nie istnieje. Stacja promowała odcinek jako "najmocniejszy w historii programu".Przypomnijmy, że Magda Gessler w Świńskich Sprawkach przy Rąbieńskiej na Teofilowie pojawiła się w styczniu.
Lokal istniał od 2,5 roku. Prowadzili go pani Marta, z partnerem Tomaszem. Serwowali pizzę i kuchnię polską.
Rewolucja się nie udała, nie doszło nawet do finałowej kolacji z uwagi na problemy właścicieli. Po emisji odcinka w sieci zawrzało.
Pizzeria na Bałutach zamieniła się w Przystanek Italia
W zeszłym roku udaną rewolucję przeszedł za to lokal Hot Devil Pizza na Bałutach. Zamienił się w Przystanek Italia.
- Na początku byliśmy przerażeni, ale potem wszystko poszło dobrze - tak Tomasz Heller, właściciel pizzerii Przystanek Italia na Bałutach, wspomina pierwsze spotkanie z Magdą Gessler.
Jesienią Magda Gessler odwiedziła także burgerownię na łódzkiej Retkini. Burger i Spółka przeistoczył się we Florida Ananas Burger Bar.
- Zgłaszając się do programu, liczyliśmy się z tym, że możemy mieć zupełnie zmienione menu i serwować inną kuchnię. Cieszymy się jednak, że burgery zostały, bo z takim pomysłem otwieraliśmy to miejsce
- mówił Dariusz Janiak, właściciel restauracji.
Z mapy rewolucjonizowanych przez Gessler łódzkich restauracji zniknął za to kebab Doprawiony Pancio. Znana restauratorka odwiedziła go na początku 2023 roku.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.